Braşov: Începe BAC-ul pentru codaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Începe BAC-ul pentru codaşi
Braşov: Începe BAC-ul pentru codaşi

La sesiunea de toamnă a Bacalaureatului s-au înscris 2.506 restanţieri. 687 de candidaţi braşoveni vor trece, astăzi, prin focurile probei orale la limba şi literatura română.

Liceenii care nu au promovat Bacalaureatul în sesiunea de vară, dar şi cei care nu au avut situaţia şcolară încheiată sau nu s-au putut prezenta la prima sesiune au acum şansa să obţină diploma de absolvenţi. La aceştia se adaugă şi candidaţii din generaţiile anterioare. Astfel, în total, la sesiunea de toamnă a Bac-ului din 2009 s-au înscris 2.506 elevi, dintre care 687 vor susţine astăzi proba orală la limba şi literatura română. „Cei mai mulţi înscrişi sunt la matematică,  1.954 de elevi, dintre care 1.174 vor susţine examenul la Matematică de Tip 2, specific profilului tehnologic. Aceştia sunt candidaţi din anii anteriori”, a spus Vasilica Diaconu, inspector adjunct la IŞJ Braşov.

Programarea probelor

Candidaţii vor mai trece prin emoţiile a două probe orale în această săptămână. După examenul la limba şi literatura maternă, miercuri este programată proba la limba şi literatura străină. Examenele scrise încep pe 20 august, când elevii vor susţine proba la limba şi literatura română. Pe 21 august este programată proba scrisă la limba şi literatura maternă, iar pe 24 august, elevii vor da examen la proba obligatorie a profilului. Pe 25 august va avea loc proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, probă scrisă sau practică, iar pe 26 august vor susţine ultima probă, la alegere, dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării.

Centre de examinare

La Braşov, examinările vor avea loc în şase centre: la Liceul „Grigore Moisil“, Liceul „Grigore Antipa“, Colegiul de Ştiinţe ale Naturii „Emil Racoviţă“, Colegiul Tehnic de Arhitectura „Christian Kertsch“ şi Colegiul tehnic „Iosif Şilimon”, precum şi Colegiul Naţional „Radu Negru“, din Făgăraş. Lucrările scrise vor fi evaluate în trei centre de corectare: la Şcoala Generală nr. 6, la Liceul Teoretic „Johannes Honterus“ şi la Liceul „Constantin Brâncoveanu“. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 3 septembrie.

Promovabilitate scăzută

La sesiunea de Bacalaureat din vară, promovabilitatea a fost de 69,1%, adică pe antepenultimul loc, la nivel naţional. În urma contestaţiilor, 42 de elevi au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat. Vasilica Diaconu, inspector şcolar adjunct la ISJ Braşov, a declarat că, dacă procentul de promovabilitate ar fi fost de 85 sau 90%, acesta ar fi ridicat un semn de întrebare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite