Încep lucrările la primul tronson al şoselei de centură a Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractul de execuţie pentru lucrări a fost desemnat azi la Braşov Foto. Flavia Cistian
Contractul de execuţie pentru lucrări a fost desemnat azi la Braşov Foto. Flavia Cistian

Contractul de execuţie lucrări a fost semnat sâmbătă, la Braşov, de Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, împreună cu CNADNR şi firma constructoare.

Primul tronson al Ocolitoarei are o lungime de 7,29 de kilometri. Traseul se desprinde din ocolitoarea existenta la km 2+100 printr-o intersectie în T,  traversează Timisu Sec, ocoleste groapa de gunoi, intersectează DJ 103 A Braşov Zizin cu un sens giratoriu, ocoleşte CET-ul, traversează zona Timis Triaj cu un pasaj superior şi inersectează ocolitoarea Municipiului Braşov Tronson II cu un pasaj superior peste CF 400 şi DN 11.

Lucrările vor începe luna aceasta. „Exproprierile au fost deja făcute, iar decizia de expropriere va fi dată în data de 20 martie. Luna aceasta începem efectiv lucrările. Cele două mari probleme, exproprierile şi mutările de utilităţi nu vor apărea. Dorim să asigurăm pe toată lumea că vom fi serioşi şi perseverenţi şi vom duce acest sfârşit această lucrare", a spus directorul CNADNR, Daniela Drăghia.

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, i-a avertizat cu privire la respectarea termenului de finalizare a lucrării. „Astăzi semnăm acest proiect, foarte important pentru Brașov. Executantul trebuie să tureze motoarele la maximum, pentru că termenul de execuție este de un an. Împreună cu tronsonul trei, este o lucrare de 53 de milioane euro, care înseamnă construcția a 13,63 de kilometri de drum. Este pregătită și hotărâre de guvern pentru dublarea celui de-al doilea tronson. Beneficiile acestui proiect sunt imense, mă bucur am ajuns să-l punem în practică. Implementarea este foarte importantă și nu avem voie să facem nicio greșeală ", a spus ministrul. Directorul firmei constructoare, Ionuţ Giuglea, a dat asigurări că termenul va fi respectat, iar la proiect vor lucra peste 300 de oameni, din care două treimi vor fi din Braşov.

Vor urma apoi lucrările la Tronsonul II, unde în loc de două benzi vor exista patru benzi de circulaţie. Traseul se va desprinde din DN 11 cu un pasaj superior, traversează râul Durbav cu un pod,  intersectează DJ 103  cu o giraţie, traversează pârâul Timiş cu un pod , traversează CF Brasov Sighisoara cu un pasaj superior, intersectează drumul DN 13 cu un pasaj rutier superior.  

În primăvară vor demara lucrările şi la Tronsonul III, care va face legătura între DN13 şi DN1. Traseul se desprinde din DN 13 cu un pasaj superior, intersectează str. Plugarilor cu o giraţie, traversează DJ 103C - str. Lânii cu un pasaj superior, intersectează drumul de acces la Institutul Cartofului cu un pasaj superior, intersecteaza CF 200 si DN 1 Braşov - Sibiu cu un pasaj superior, intersectează str. Clopoţel cu un sens giratoriu care va permite accesul din şi înspre DN 1 Braşov - Sibiu şi DN 73 Braşov Piteşti .

Întreaga Ocolitoare a Braşovului va fi gata într-un an de zile. Tronsoanele unui şi trei se vor întinde pe o lungime de 13, 63 de kilometri. Valoarea totală estimată a acestui proiect este de 262,95 milioane de lei (fără TVA), dar suma contractată este de 230,52 de milioane de lei, fără TVA, din care 69,25% reprezintă finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, restul sumei fiind asigurată de la bugetul de stat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite