Încep controalele în taberele din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară din Braşov au pus la punct un plan de control în tabere şcolare, mai ales în unităţile în care copiii servesc şi masa.

Zeci de pensiuni care organizează tabere vor fi controlate de inspectorii DSV în următoarea perioadă „Trebuie să luăm măsuri, mai ales pentru că nu există dialog între noi şi organizatori. Aceste breşe conduc la apariţia unor evenimente neplăcute", a declarat Dorin Enache, director coordonator al Direcţiei Sanitar Veterinare, Braşov.

Cazul Bran, dat pe seama soarelui

Reprezentanţii DSV au amintit şi de cazul de toxiinfecţie alimentară de anul trecut de la Bran, când mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pe parcursul taberei.

Există organizatori de tabere inconştienţi, cum au fost şi cei de anul trecut, din cazul de la Bran, când mai mulţi copii au ajuns la spital. S-a descoperit ulterior că acei copii au mers la 100 de kilometri distanţă de locaţia propriu-zisă, că au preparat mâncare sub soare, fără ca organizatorii să se asigure că au o şapcă pe cap. De asemnea, o cauză a toxiinfecţiei ar fi putut fi apa din piscină, pe care nu am putut să o verificăm atunci", a declarat Dorin Enache, director coordonator al Direcţiei Sanitar Veterinare, Braşov.  

Agenţii economici vizaţi trebuie să facă dovada documentului de înregistrare sanitar-veterninară, să respecte igiena, să aleagă atent alimentele şi materiile prime, să asigure un lanţ frigorific pentru păstrarea la temperature optime a alimentelor şi să respecte un program de autocontrol, prin prelevarea unor probe şi trimiterea lor la laboratorul sanitar-veterinar. În judeţul Braşov sunt 1044 unităţi de alimentaţie publică şi 208 pensiuni cu restaurant inclus.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite