Braşov: Încasările la buget, în cădere liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Încasările la buget, în cădere liberă
Braşov: Încasările la buget, în cădere liberă

Mai  multe instituţii verifică în aceste zile activitatea unui important agent economic din Braşov care a cerut recent Direcţiei Generale Finanţelor Publice (DGFP) o rambursare de TVA în valoare de circa 500 de miliarde de lei vechi.

Totul a început zilele trecute, atunci când directorul instituţiei, Ion Popescu a făcut publică solicitarea agentului economic, fără, însă, a-i dezvălui numele.
„Suntem pentru încurajarea iniţiativei private, înţelegem justeţea mecanismului rambursării de TVA, însă totul trebuie făcut cu respectarea legii”, ne-a declarat astăzi directorul Ion Popescu.

Potrivit datelor centralizate de DGFP, în judeţul nostru se înregistrează o scădere alarmantă a încasărilor la bugetele de stat şi la cel pentru şomaj. „În primul semestru al anului s-a colectat de la agenţii economici, comparativ cu perioada similară a anului trecut, cu 35% mai puţin la bugetul pentru şomaj şi cu aproape 20% mai puţin la cel de stat”, a anunţat Popescu. Şi arieratele firmelor braşovene au crescut de  aproape trei ori.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite