Încă şase poliţişti sunt cercetaţi în afacerea „ridicărilor de maşini“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au extins cercetările şi în cazul a şase angajaţi ai Poliţiei Locale, instituţie aflată în subordinea Consiliului Local Braşov. Cercetările în dosarul „ridicărilor de maşini" capătă amploare, iar anchetatorii spun că  sunt vizaţi şi angajaţi ai Regiei Autonome de Transport, cât  şi ai firmelor aflate în contract cu RAT Braşov.

După descinderile realizate la sediul RAT Braşov şi la sediile firmelor care prestează activitatea de ridicări maşini pe teritoriul Municipiului Braşov, anchetatorii au dispus în primă fază începerea urmăririi penale în cazul a cinci agenţi, din cadrul Poliţiei Rutiere Braşov, sub acuzaţiile de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Aceleaşi acuzaţii sunt acum aduse şi în cazul a şase lucrători din cadrul Poliţiei Locale Braşov. Procurorii au dispus extinderea urmăririi penale şi pentru aceştia.

Nu am fost încă înştiinţaţi în legătură cu aceste aspecte. Trebuie să precizăm totuşi că urmărirea penală nu elimină prezumpţia de nevinovăţie. Chiar dacă s-a început urmărirea penală, cei şase poliţişti îşi vor desfăşura în continuare activitatea în mod normal, dar nu vor mai avea atribuţii pe partea de ridicări maşini", a explicat Emilian Codescu, şeful Poliţiei Locale Braşov.

Sunt vizaţi  şi angajaţi RAT

Procurorii spun că cercetările din acest dosar sunt în plină desfăşurare şi că ancheta vizează şi angajaţi ai Regiei Autonome de Transport, precum şi angajaţi ai firmelor care desfăşoară activitatea de ridicare, transport şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar în Braşov, în conformitate cu contractul pe care îl au cu RAT Braşov. Din cauza cercetărilor, ridicările de maşini au fost sistate timp de cinci zile la Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite