Inaugurarea Patinoarului Olimpic Brașov, un fiasco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hocheiştii braşoveni au căzut pe gheaţă din cauza covorului oficial
Hocheiştii braşoveni au căzut pe gheaţă din cauza covorului oficial

Patinoarul de cinci stele, cel mai mare din sud-estul Europei, a avut parte de o inaugurare mult sub așteptările publicului. Încă dinaintea tăierii panglicii problemele au început să apară.

Sute de oameni cu invitațiile în mână au rămas pe dinafară. Pentru că intrarea a fost liberă, cele 2.000 de locuri de care dispune sala, pe scaune și în picioare, s-au umplut cu aproape o oră înainte de inaugurare. Nici măcar cei care aveau invitații oferite de primărie nu au mai fost lăsați să intre.

Nici cei care au reușit să ocupe un loc în sală nu au avut parte de surprize prea plăcute. Sonorizarea a lăsat mult de dorit astfel că din filmul care prezenta începerea și evoluția lucrărilor la vestitul patinoar nu s-a înțeles mare lucru.

Covorul oficial i-a trântit pe hocheiști

Cea mai mare neplăcere au avut-o însă hocheiștii. În timp ce lumina era stinsă și filmul rula încă pe ecrane, pe gheață a fost întins și un covor verde pe care au călcat mai apoi oficialitățile pentru a-și ține cuvântările. Tinerii jucători au fost trimiși în teren tot în acele momente și mulți dintre ei s-au împiedicat de covor și au căzut.

La inaugurarea patinoarului de cinci stele au fost prezenți și Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor și Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale și Turismului. „Mă bucur să iau parte la o seară atât de importantă pentru Braşov şi pentru România. Acesta este primul pas. Vom extinde pârtiile de ski din Poiana Braşov, vom aduce şi noi instalaţii pe cablu, vom investi mult şi în Predeal, pentru că România trebuie să reprezinte cu cinste Jocurile Olimpice de Tineret din 2013", a declarat Elena Udrea, după tăierea panglicii.

image

Proasta impresie pe care a făcut-o organizarea deficitară de care s-a ocupat primăria, a fost salvată în parte de programul artistic pregătit. Nemțoaica Tanja Shevchenko și partenerul ei, Norman Jesche, le-au oferit brașovenilor un adevărat spectacol de patinaj artistic.

image

Pe gheață au intrat și patinatori de viteză din Brașov și Miercurea Ciuc,

image

...dar și câțiva micuți care visează să ajungă într-o zi nume mari în patinajul artistic.

image
Braşov: Fetiţa patinatoare

Un vis împlinit pentru sportivi

Cei mai fericiţi de terminarea lucrărilor de amenajare a patinoarului sunt hocheiştii braşoveni. Echipa de la poalele Tâmpei este campioană naţională de hochei pe gheaţă şi are de acum cel mai performant patinoar acoperit din sud-estul Europei, pentru antrenament si meciuri.  

Patinoarul Olimpic Braşov are o capacitate de 1.600 de locuri pe scaune şi 400 de locuri în picioare.

La nivelul tribunelor este o temperatură de 16 grade Celsius, la distanţa de 1-2 metri de gheaţă este o temperatură de 11 grade Celsius, iar gheaţa poate avea temperaturi variabile, în funcţie de sportul practicat.

Complexul este dotat cu vestiare, sală de protocol, sală de conferinţe, cabinet medical, staţie antidoping, bufet şi baruri.

Construcţia patinoarului a durat 14 luni şi a costat 10 milioane de euro, din care 10 % finanţări din partea comunităţii locale, iar restul din partea Guvernului României, prin Compania Naţională de Investiţii.

Patinoarul Olimpic braşovean este primul obiectiv construit la cheie pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite