Braşov: Mii de turişti îşi petrec sărbătorile de iarnă la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 70 la sută din locurile de cazare în pensiunile şi hotelurile din judeţul Braşov au fost rezervate pentru Crăciun şi Revelion, iar preţurile la majoritatea unităţilor de cazare fie au rămas la fel ca anul trecut, fie au scăzut cu 10-20 la sută, informează Mediafax.

Cele mai ieftine alternative de petrecere a sărbătorilor de iarnă în stil tradiţional sunt oferite de pensiunile şi vilele incluse în Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), care, în judeţul Braşov, pune la dispoziţie aproape 3.000 de locuri de cazare în localităţi precum Bran, Moeciu, Poiana Mărului, Râşnov, Zărneşti, Săcele sau Buneşti.

Aici, turiştii pot petrece Crăciunul la preţuri cuprinse între 80 şi 140 de lei pe zi de persoană, preţ în care sunt incluse cazarea, micul dejun şi cina, precum şi masa festivă de Crăciun.

Unele dintre pensiuni le oferă turiştilor posibilitatea de a asista la tăierea porcului şi pregătirea preparatelor tradiţionale. Dacă va fi zăpadă, unităţile de cazare le vor pune la dispoziţie turiştilor plimbări cu săniile trase de cai şi mersul cu colinda din poartă-n poartă.

Pentru Revelion, pachetele sunt mai scumpe faţă de cele de Crăciun, fiind cuprinse între 150 şi 300 de lei de persoană pe zi, preţ care include micul dejun, cina, masa festivă de Revelion şi program cu artificii la cumpăna dintre ani.

"Gradul de ocupare în unităţile de cazare până în acest moment este de circa 60 la sută în perioada Crăciunului şi circa 70-75 la sută de Revelion. Oricum, gradul de ocupare va creşte pe parcurs deoarece mulţi dintre români îşi fac rezervările pe ultimă sută de metri, aşa că ne vom aştepta la o ocupare de 90-95 la sută, la fel ca şi în anii precedenţi. Faţă de anul trecut, preţurile la servicii şi cazare au scăzut în general cu 10 - 20 la sută", a spus Ioana Dodiţa, reprezentant al ANTREC Braşov, pentru Mediafax.

La Predeal, unele dintre hoteluri şi pensiuni au deja ocupate toate locurile de cazare atât pentru perioada Crăciunului, cât şi pentru Revelion, însă există şi unităţi de cazare care nu au rezervări. Şi aici, preţurile fie s-au menţinut la nivelul celor de anul trecut, fie au scăzut cu 10 - 20 de procente.

Hotelierii oferă, în principal, pachete pe minim trei nopţi, în care sunt incluse tot felul de facilităţi, în funcţie de specificul fiecărei unităţi hoteliere în parte. De exemplu, de Crăciun, la un hotel de trei stele, pachetul pentru trei nopţi este de circa 640 de lei de persoană, preţ care include demipensiune, masă festivă de Crăciun şi un cocktail de primire. Există şi varianta fără masă, cazarea costând 960 sau 1.100 lei pentru două persoane pentru patru nopţi.

La hotelurile de două stele, preţul pentru o vacanţă de şase zile este de aproape 40 lei de persoană pe zi în perioada Crăciunului şi de 100 de lei de persoană pe zi pentru Revelion. La un hotel de trei stele din Predeal, pentru trei nopţi, o persoană va scoate din buzunar aproximativ 250 de euro, bani pentru care poate beneficia de demi-pensiune, echipament complet de schi şi masă festivă de Revelion.

Pentru patru nopţi de cazare, preţul este de 300 de euro de persoană, iar pentru cinci nopţi - 325 de euro de persoană. De asemenea, există şi ofertele all-inclusive, care ajung la circa 1.700 de lei de persoană.

În Predeal, există peste 100 de unităţi de cazare dintre care 26 hoteluri, 57 pensiuni, 14 vile, şase cabane, un motel, precum şi alte unităţi de cazare.

Turiştii care vor să-şi petreacă sărbătorile în Braşov sau în Poiana Braşov vor trebui să scoată din buzunar minim 1.000 de lei de cuplu. Astfel, la o pensiune din Braşov sau Poiana Braşov preţul variază între 360 şi 570 de lei de persoană pentru un pachet de două nopţi cu masă de Crăciun inclusă în preţ.

De pe masa de Crăciun nu vor lipsi gustarea românească cu cârnaţi preparaţi în casă, şorici, jumări, sângerete, tobă, tochitură şi murături, ciorbă de ciocănele de la porcul pregătit în mod ardelenesc, caltaboşi serviţi cu sos de hrean, sarmale cu afumătură şi mămăligă şi ardei iuţi, friptură din muşchi de porc şi cozonac cu nucă şi mac. Pentru pachete de trei sau patru nopţi preţurile sunt cuprinse între 500 şi 560 de lei.

Pentru Revelion, trei nopţi de cazare într-o cameră dublă costă 1.000 de lei şi 1.500 de lei pentru camera triplă.

Pe lângă ofertele individuale, mai există şi ofertele de grup, unde sunt închiriate vilele în întregime. Astfel, o vilă în Timişul de Jos, care poate adăposti un grup de 10 - 12 persoane ajunge la 1.800 de euro pentru un sejur de şase nopţi, în perioada Revelionului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite