În cea de-a şasea zi, protestatarii braşoveni şi-au schimbat recuzita FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre manifestanţi s-a îmbrăcat în haine „preoţeşti" şi a susţinut o slujbă în memoria actualului Guvern, care a fost reprezentat de câţiva „mapeţi" aliniaţi pe o scândură.

Şi în această seară, aproape 400 de persoane au protestat în Piaţa Sfatului, însă, în jurul orei 18.30 manifestaţia s-a încheiat, mai repede decât în restul zilelor. Protestatarii au vrut să se păstreze pentru mâine, când vor să meargă la mitingul de amploare anunţat în Capitală. Aceştia se vor întâlni mâine dimineaţă, la ora 6.45, în Gara Braşov, şi intenţionează să plece cu trenul spre Bucureşti.

image

Click pe poze pentru mai multe imagini de la protestul de miercuri seara

Protestul de astăzi a fost unul liniştit, manifestanţii doar scandând lozinci împotriva Guvernului, a preşedintelui Traian Băsescu, dar şi la adresa autorităţilor locale. De aseastă dată nu au mai existat confruntări cu jandarmii, însă forţele de ordine au stat pregătite nu numai cu căşti, ci şi cu butelii de gaz lacrimogen.

În această seară, pentru a mai anima atmosfera, unul dintre protestari s-a îmbrăcat în haine, ce au încercat să le imite pe cele preoţeşti, iar cu o cădelniţă şi o lumânare în mână, a rostit o slujbă de pomenire pentru Guvern. Un alt braşovean, a vrut să aducă Guvernul la Braşov, măcar în miniatură, şi a confecţionat nişte "mapeţi", ce au reprezentat cabinetul Boc.

Protestatarii au manifestat timp de aproximativ o oră în Piaţa Sfatului, după care au mers spre Primărie, unde au scandat în special, lozinci la adresa primarului George Scripcaru, iar apoi spre Cimitirul Eroilor Revoluţiei, unde au rostit câteva rugăciuni şi au aprins lumânări. Coloana de protestari a plecat din nou spre Piaţa Sfatului, unde a mai stat puţin timp, majoritatea celor prezenţi alegând să renunţe la protest.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite