Braşov: Îmbulzeală la înscrierile pentru titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima zi a înscrierilor pentru titularizare i-a adunat pe candidaţii codaşi pe holurile strâmte ale celor două centre de înscriere  puse la dispoziţie de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Candidaţii sosiţi la Braşov din tot judeţul s-au grăbit să ia cu asalt poarta Liceului “Andrei Mureşianu” încă de la 6.00 dimineaţa, pentru ca, mai apoi, să fie invitaţi în sălile de aşteptare, deoarece înscrierile începeau abia de la ora 10.00. Aspiranţii la un loc în învăţământ vin din Făgăraş, Victoria, Voila, etc. şi au ales să fie cât mai matinali, pentru a prinde un loc fruntaş pe lista de aşteptare. “Ieri au fost aici peste 200 de persoane şi nu am mai apucat să mă înscriu. Ştiind că e ultima zi de înscriere, am venit foarte devreme”, a spus un candidat din Făgăraş. La Colegiul Tehnic “Maria Baiulescu” înscrierile au început ceva mai devreme, de la ora 9.00, iar candidaţii s-au înghesuit pe holurile înguste, pentru a prinde un loc în faţă. Atunci când s-a dat stratul înscrierilor s-au trecut pe lista de aşteptare peste 30 de candidaţi.

Probleme birocratice

Unii candidaţi s-au plans de lipsa de organizare a înscrierior. “Am crezut că o să fim împărţiţi pe specializări, adică în fiecare sală să fie câte o specializare, dar ei ne-au pus pe toţi buluc, într-una singură”, a spus una dintre candidate. Mai mult, candidaţii au întâmpinat şi probleme birocratice, fiind de foarte multe ori respinşi pe motive stupide. “Am întâmpinat ceva probeme cu adeverinţa de muncă, pe care nu scria apt pentru a preda în învăţământ, ci apt pentru învăţământ. Mi s-a zis că şi femeia de serviciu lucrează în învăţământ şi că trebuie specificat ce voi face exact în învăţământ", s-a plâns Viorica, căreia i-a fost respins dosarul din prima zi. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite