Braşov: INTERVIU / Mihai Roman: „Naţionala, un vis împlinit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Convocat în premieră la echipa naţională, mijlocaşul lui FC Braşov, Mihai Roman, s-a destăinuit cititorilor ziarului „Adevărul de Seară”. La numai 24 de ani, jucătorul originar din Suceava a devenit un titular incontestabil la FC Braşov, făcând pasul spre prima reprezentativă.

Cum ai primit convocarea la echipa naţională?
Mihai Roman: Am fost surprins să aflu că voi face parte din lotul pentru meciul cu Lituania. Am fost luat pe nepregătite, dar m-am bucurat enorm.
Cum te simţi la prima acţiune printre „tricolori”?
M.R.: Mă încearcă un sentiment de împlinire totală. Parcă trăiesc un vis. Echipa naţională reprezintă apogeul oricărui jucător. În astfel de momente simţi că eşti fotbalist.
Care este atmosfera în lot şi cum ai fost primit?
M.R.: Colegii sunt de treabă. Cu mulţi dintre ei mă cunosc din campionat. Veteranii echipei m-au încurajat şi mi-au urat mult noroc. Suntem ca o familie la echipa naţională şi atmosfera este una destinsă.

Lucescu i-a influenţat cariera

Crezi că debutul tău la Naţională se producea acum dacă nu era Răzvan Lucescu selecţioner?
M.R.: Cred că evoluţia mea din ultima perioadă a cântărit decisiv la selecţionarea mea. Am încercat să dau totul la fiecare meci şi să-mi fac treaba cât mai bine cu putinţă. Dar dacă nu eram în formă cu Dinamo, nu cred că mai eram aici.
Cum este Răzvan Lucescu ca antrenor şi ca om?
M.R.: Răzvan Lucescu este cel mai bun tehnician care m-a antrenat până acum. Înţelege fiecare jucător şi ştie să te motiveze să dai totul într-un meci de fotbal. Este apropiat de fotbalişti, dar ştie să se facă şi respectat. Mi-a influenţat decisiv cariera şi am ajuns la acest nivel, în special datorită lui, fiindcă mi-a acordat multă încredere. 


Naţională dornică de afirmare


Cum vezi actuala echipă naţională?
M.R.: Avem în lot fotbalişti cu experienţă şi de o valoare incontestabilă. În jurul lor au ajuns alţi tineri jucători, dornici de afirmare. În plus, suntem conduşi de un tehnician care va şti să ne aducă la potenţial maxim. Cred că putem obţine rezultate importante fiindcă avem o formaţie competitivă.
Ne mai putem califica la Modialul din 2010?
M.R.: Ne va fi foarte greu, întrucât nu mai depinde doar de noi. Vom face tot posibilul să obţinem rezultate bune în meciurile care ne-au mai rămas de disputat, dar va fi aproape imposibil să mai ajungem în Africa de Sud. Diferenţa între noi şi locul întâi este mult prea mare.

Vrea să rămână la Braşov


Revenind la campionatul intern, te-ai specializat în goluri contra granzilor?
M.R.: Eu îmi doresc să marchez la fiecare meci, dar nu-mi iese de fiecare dată. Golurile marcate împotriva echipelor puternice sunt cu atât mai valoroase.
Aţi învins Dinamo şi aţi trimis titlul la Urziceni.
M.R.: Noi am evoluat cu o ambiţie suplimentară, date fiind speculaţiile dinaintea partidei. Am vrut să demonstrăm că jucăm numai pe teren. Dacă Dinamo era mai bună ne învingea.
Ai intrat în atenţia echipelor din Bucureşti. Vei mai continua la Braşov?
M.R.: Ofertele au apărut doar prin presă. Eu mă simt foarte bine la FC Braşov şi îmi doresc să rămân aici şi din sezonul viitor. 

Mai multe amănunte puteţi citi în Adevărul de Seară.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite