Braşov: Disponibilizări masive la ICA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de administraţie al Intreprinderii de Construcţii Aeronautice (ICA) Ghimbav, judeţul Braşov, a decis, joi, disponibilizarea a circa 105 angajaţi, ceea ce reprezintă 80% din personal, măsura fiind luată din cauza lipsei de comenzi şi a imposibilităţii susţinerii financiare a societăţii.

Angajaţii vor primi preavizele până la sfârşitul lunii iunie, urmând ca în luna august să părăsească fabrica, potrivit liderului de sindicat de pe platforma IAR Ghimbav, Suba Arpad.

„Astăzi (joi - n.r.) s-a decis disponibilizarea a maximum 105 persoane. Ei vor primi preavizele în 25-26 iunie şi vor pleca undeva în cursul lunii august. Vor mai rămâne în societate circa 30 de persoane", a declarat Suba, citat de MEDIAFAX.

După primul val de disponibilizări, va urma o nouă etapă, în primăvara anului viitor, când conducerea societăţii va stabili dacă ICA Ghimbav îşi va mai putea continua activitatea sau îşi va închide porţile.

Cei 140 de angajaţi ai societăţii nu şi-au mai primit salariile din luna martie, fapt pentru care au ieşit de câteva ori în stradă, în lunile mai şi iunie, cerându-şi drepturile.

Angajaţii se tem că dacă îşi vor pierde locul de muncă va fi greu să-şi găsească un alt loc de muncă deoarece majoritatea au peste 45 de ani.

Angajaţii de la ICA şi cei de la IAR Ghimbav au pichetat Prefectura Braşov, în 2 iunie, când au ars câteva fotografii cu elicoptere produse la Ghimbav, în semn de protest faţă de politica guvernanţilor.

ICA Ghimbav a fost parte a IAR Ghimbav până în 2004, când a devenit societate de sine stătătoare controlată de AVAS, care deţine 64% din acţiuni. Societatea se află pe lista AVAS a societăţilor care urmează să fie privatizate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite