IAR Braşov nu are nevoie de facilităţile Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii IAR Braşov susţin că firma nu are datorii la stat şi că nu ar trebui să figureze pe lista societăţilor din industria de apărare cărora Guvernul vrea să le şteargă datoriile.

„SC IAR SA şi-a plătit obligaţiile către bugete, fără să se înregistreze nici măcar o zi întârziere în efectuarea acestor plăţi, fapt ce poate fi dovedit şi prin faptul că, accesând site-ul ANAF, la secţiunea «Obligaţii restante la bugetul de stat - mari contribuabili», la căutarea corespunzătoare SC IAR SA apare mesajul «Nu au fost găsite informaţii conforme cerinţelor»", se arată într-un comunicat al firmei semnat de directorul general al IAR Ghimbav, Neculai Banea şi citat de Mediafax.
Firma arată, de asemenea, că a încheiat exerciţiile financiare aferente ultimilor ani cu profit şi a distribuit la timp dividendele cuvenite acţionarilor.
Guvernul pregăteşte ştergerea datoriilor la buget ale firmelor din industria de apărare, de circa un miliard lei, folosindu-se de o normă UE care permite protejarea interesului militar naţional şi invocând că executarea silită a bunurilor ar afecta volumul capacităţilor de producţie pentru apărare.
Ştergerea datoriilor acumulate de către companiile din industria de apărare va fi tratată drept o măsură de redresare economico-financiară a acestora, relevă un document semnat de conducerea Ministerului Economiei. Pe lista companiilor din industria de apărare care funcţionează sub autoritatea Ministerului Economiei se află Romarm cu filialele sale, printre care şi IAR Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite