Braşov: Soarta IAR Ghimbav, tranşată miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adunarea Generală a Acţionarilor IAR Ghimbav va discuta, mâine, programul de restructurare al companiei aprobat de Consiliul de Administraţie la începutul acestei luni.

Liderul de sindicat Arpad Şuba a spus că s-a dorit disponibilizarea, în prima etapă, a unui număr de 390 de salariaţi din cei 860, apoi s-a modificat numărul la 350, iar în urma ultimelor discuţii au rămas pe lista de disponibilizare 310 salariaţi, care vor primi preavizele începând cu 25 iunie.

Poztivit Agerpres, planul de restructurare al companiei cuprinde două etape şi vizează diponibilizarea a 700 de salariaţi. A doua etapă va avea loc în luna aprilie 2010, a mai arătat liderul de sindicat, care susţine că cei 160 de salariaţi care vor rămâne după planul de restructurare nu vor mai putea produce elicoptere, ci eventual vor face reparaţii la elicoptere, dacă vor mai exista comenzi pentru aşa ceva.

„Probabil că până la urmă şi această societate, singura producătoare de elicoptere din ţară se va închide pentru că nu se mai doreşte o astfel de producţie. Toate demersurile pe care le-am făcut la Ministerul Economiei, de la începutul anului, au rămas fără răspuns şi acest lucru înseamnă ceva”, a mai spus liderul de sindicat.

Criza economică a făcut ca societatea să nu mai aibă comenzi pentru piaţa externă, dar nici pentru piaţa internă, în principal pentru Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Aeroclubul României.

Ministerul Economiei anunţa, în urmă cu câteva zile, că IAR Ghimbav va fi scoasă din nou la privatizare, după ce, până acum, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului în subordinea căreia s-a aflat până la sfârşitul anului trecut a încercat de trei ori să o privatizeze dar fără rezulat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite