Braşov: Hoţii de la sate sunt tot mai "harnici"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Hoţii de la sate sunt tot mai "harnici"
Braşov: Hoţii de la sate sunt tot mai "harnici"

Ei s-au profilat pe furturi de animale, unelte şi utilaje. Poliţiştii spun că furturile comise la sate au crescut în primele şase luni ale acestui an cu aproape 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Citiţi AICI cum dispar animalele din comunele braşovene


În primele 6 luni ale anului, în judeţul Braşov, au fost sesizate 9.673de infracţiuni, dintre care aproape 18% au fost comise în mediul rural. „Poliţia Braşov atrage atenţia locuitorilor de la sate că în ultima perioadă, în mediul rural, s-au înmulţit cazurile de furturi din locuinţă şi furturile din anexele gospodăreşti, unelte, utilaje şi chiar animale, motiv pentru care le recomandăm acestora să ia toate măsurile pentru a nu deveni victime ale hoţilor“, a explicat comisarul şef Mihaela Hermenean, şefa Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Braşov.


A rămas fără  vaci de mii de euro

Acum câteva luni, un bărbat din Prejemer a rămas fără trei dintre vacile din gospodărie. Paguba omului se ridica la câteva mii de euro, având în vedere că bovinele erau din rasa Redhostein şi toate erau gestante. Hoţii au reuşit să fure animalele în timp ce ciobanii dormeau. „Una singură costă 1.200 de euro şi fiecare dintre ele îmi dădea 36 de litri de lapte pe zi. Cei doi îngrijitori nu au auzit nimic şi când m-am dus la păşune, am văzut că în loc de 18 vaci am numai 15. Am mai găsit şi o bucată de funie, lăsată de hoţi. Vacile le-au luat cu tot cu lanţ. Oamenii mei nu au auzit nimic, fiindcă dormeau. Am fost disperat  şi am vrut să vând tot. Te chinui zi şi noapte cu ele şi te trezeşti că ţi le fură“, spune Zold Marton, păgubit. Nici până la această oră hoţii nu au fost prinşi.

Hoţii nu iartă nici magazinele


Fie că sunt alimentare sau mixte, magazinele săteşti sunt călcate mereu de hoţi. Potrivit poliţiştilor, furturile se comit pentru procurarea de bunuri alimentare, băuturi alcoolice şi ţigări, producând prejudicii de valoare mică. „Infracţiunile sunt comise sporadic fără a viza anumite produse sau societăţi, însă s-a constatat că majoritatea societăţilor din mediul rural nu sunt asigurate corespunzător, cu sisteme de pază şi alarmare“, a mai precizat comisarul şef Mihaela Hermenean.



Câteva măsuri de prevenire


Poliţiţişti îi sfătuiesc pe oameni să monteze încuietori la uşile anexelor gospodăreşti şi  grilaje la geamurile acestora. Este bine să nu lăsaţi animalele nesupravegheate pe câmp, în grădină sau pe drumurile intens circulate. Nu păstraţi sume mari de  bani în casă şi, dacă vindeţi un obiect de valoare, nu vă "lăudaţi" cu sumele obţinute. Nu primiţi persoane necunoscute în curte, indiferent de pretextul folosit.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite