Braşov: Hoţi de maşini de lux, capturaţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Hoţi de maşini de lux, capturaţi de poliţişti
Braşov: Hoţi de maşini de lux, capturaţi de poliţişti

O gruparea specializată în furtul maşinilor de lux a fost anihilată, ieri, de poliţiştii braşoveni. Toţi membrii reţelei sunt copii de bani gata.


Reţeaua era formată din trei indivizi şi a fost destructurată după ce oamenii legii au reuşit să-l prindă pe unul dintre membrii grupării, la începutul lunii octombrie. Ionuţ Dincă tocmai furase un autoturims de lux marca Porsche Cayenne din parcarea complexului de agrement Paradisul Acvatic. El a fost capturat în timp ce se îndrepta cu maşina furată înspre Voila.

Odată prins, poliţiştilor nu le-a fost greu să dea de urma celorlalţi suspecţi. Ancheta a stabilit că Ionuţ Dincă opera împreună cu Şerban Florian, de 21 de ani, din Vâlcea, şi Bogdan Baciu, 23 de ani, din Braşov. Ultimul era liderul grupului, iar ceilalţi doi erau doar „săgeţile“ acestuia, care acţionau la comanda lui.

În timpul cercetările poliţiştii au descoperit că suspecţii mai furaseră tot din parcarea de la Paradisul Acvatic un alt autoturism de lux. „Furtul a avut loc în luna iunie, prin aceeaşi metodă. Au furat cheia maşinii din dulpaul vestiarului, apoi au plecat cu autoturismul. Este vorba despre un Mitsubisi Pajero, pe care ulterior l-au vândut cu suma derizorie de 4.000 de euro. Liderul grupului a încasat 3.500 euro, iar ceilalţi doi 200, respetiv 300 euro“, a precizat comisarul şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.

În timp ce Ionuţ Dincă a fost arestat odată cu capturarea lui, la începutul lunii octombrie, ceilalţi doi au fost reţinuţi în cursul zilei de ieri. Florian Şerban a fost prins la domiciliul său din Râmnicu Vâlcea, iar Bogdan Baciu a fost capturat la Braşov. Cei doi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt calificat şi instigare la furt calificat şi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite