Braşov: Concert caritabil pentru bolnavii de la Hospice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Concert caritabil pentru bolnavii de la Hospice
Braşov: Concert caritabil pentru bolnavii de la Hospice

Hospice „Casa Speranţei “ a lansat o campanie de conştientizare a necesităţii îngrijirilor paliative în România. Fundaţia se alătură astfel celor 70 de ţări din lume, care sărbătoresc astăzi Ziua Mondială a Îngrijirilor Paliative.

Cantautorul italian Franco Midiri va concerta diseară la Centrul Cultural Reduta pentru bolnavii incurabil îngrijiţi de voluntarii de la Hospice. Mai mult, braşovenii vor putea vedea în foaierul centrului o expoziţie de fotografii reprezentând imagini cu cei de la Hospice care îngrijesc bolnavii la domiciliul acestora. Expoziţia este realizată de fotoreporterul Andrei Pungovschi, care şi-a petrecut o săptămână alături de bolnavii şi angajaţii de la Hospice. În acelaşi timp, expoziţia va putea fi admirată şi în Bucureşti, în Parcul Cişmigiu, Palatul Şuţu şi pasajul de la Universitate. „Am mers «pe teren» cu angajaţii Hospice şi mi-am dat seama că timpul meu este mult mai puţin preţios decât al lor şi că munca este inegalabilă“, a spus Andrei Pungovski despre experienţa trăită în această săptămână.

Cântă pentru speranţă


Tatăl bolnav l-a determinat pe Franco Midiri să se alăture campaniei Hospice. Cântăreţul consideră că speranţa este cea mai importantă atunci când vine vorba de boală. „Tatăl meu a avut leucemie, dar şi-a revenit în mod miraculous. Mă gândesc că doar speranţa l-a ţinut în picioare şi l-a ajutat să-şi revină. Sper ca prin concertul meu să pot sesibiliza cât mai multe persoane, mai ales pe cele care nu ştiu ce este îngrijirea paliativă“, a spus Franco Midiri. Preţul unui bilet la concert este de 10 lei, echivalentul costului unei mese de prânz pentru două persoane îngrijite la Hospice.

Petiţie pentru îngrijirile paliative  

Hospice „Casa speranţei“ le oferă şansa bolnavilor incurabili de a-şi trăi ultima perioadă din viaţă fără durere şi în demnitate. Din păcate, serviciile Hospice acoperă sub 5% din nevoia reală a bolnavilor din România. Astfel, fundaţia a lansat o petiţie online, „Vocea ta contează, poate ajuta bolnavii incurabili“, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer pentru dezvoltarea unui Plan Naţional de Paliaţie. Lansată de doar cinci zile, petiţia a fost semnată până acum de 1.354 de persoane. „Avem deja reacţii pozitive la petiţia noastră. Ne dorim s-o extindem deja şi la nivelul localităţilor care nu au acces la internet. Avem voluntari la Zărneşti, care vor să ne ajute să promovăm această petiţie“, a spus Mălina Dumitrescu, director de programe la Hospice. Fundaţia Hospice Casa Speranţei asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă pentru 800 de personae suferinde din judeţul Braşov şi din Bucureşti.
                                                                                                                                                                                                                                                                  

Sper ca prin concertul meu să pot sesibiliza cât mai multe persoane, mai ales pe cele care nu ştiu ce este îngrijirea paliativă“,  Franco Midiri, cantautor

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite