Horia Vârlan: „Bunica îmi gătea piure de dovlecel ras cu mărar, cu bulion şi rântaş, un preparat din Ardeal“
0Bucătarul profesionist Horia Vârlan, aflat la Braşov pentru a promova un nou sistem de gătit, ne-a mărturisit care sunt trei dintre cele mai bune preparate ardeleneşti, pe care le adoră.
CITEŞTE ŞI:
VEZI AICI CE A PREPARAT HORIA VÂRLAN PENTRU BRAŞOVENI
Prima delicatesă din Ardeal, îndrăgită de Horia Vârlan este ciorba de miel cu smântână şi cu tarhon. Cea de-a doua ar fi un preparat ceva mai puţin cunoscut, şi anume, plăcintele cu pită, care ne-a mărturisit că se fac din pâine, umplută cu varză şi cartofi în tigaie.
Cel de-al treilea preparat din Ardeal, pe care ni l-a pomenit i-a trezit maestrului bucătar amintiri plăcute. „O altă delicatesă ar fi ceea ce-mi făcea bunica mea în copilărie, şi anume, un fel de piure din dovlecel ras cu mărar, cu bulion şi cu rântaş. Este o mâncare scăzută foarte gustoasă", a spus Horia Vârlan.
Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos: