Horia Moaşa promovează imaginea Braşovului turistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii ani, tânărul a reuşit să obţină mai multe finanţări europene pentru proiecte referitoare la promovarea turistică a judeţului.

Horia Moaşa a înfiinţat în urmă cu doi ani o organizaţie non-guvernamentală, prin care promovează imaginea Braşovului ca destinaţie turistică. A elaborat mai multe proiecte pentru obţinerea de fonduri europene, prin intermediul Asociaţiei Române pentru Promovarea Calităţii şi Practicilor de Succes.

„Primul proiect pentru care am reuşit să obţinem finanţare s-a referit la «Braşovul Medieval - Patrimoniu Cultural Românesc». Abia când am început să scriem proiectul ne-am dat seama cât de bogat este judeţul nostru în privinţa obiectivelor turistice. Albumul foto şi toate celelalte materiale le-am oferit în Danemarca. Am vrut să prezentăm aceste obiective acolo deoarece atât eu, cât şi vicepreşedinta Asociaţiei am studiat în acea ţară", spune tânărul.

Braşovul dus în Europa

Danezii au fost impresionaţi de cetăţile şi bisericile prezentate în albumul foto şi au crezut iniţial că acestea sunt răspândite în toată România, nu doar în judeţul Braşov: „România este privită de danezi ca o destinaţie oarecum exotică: au auzit de Ceauşescu, de nişte sportivi şi de copiii străzii", mai spune Horia.

 Albumul foto va fi reeditat în acest an şi prezentat la Roma, urmând ca în lucrare să fie introduse şi informaţii despre Biserica Neagră, turnurile şi bastioanele Braşovului, precum şi despre trei localităţi din judeţ care au biserici fortificate.

Premieră naţională în turism

În privinţa albumului ce a fost prezentat în Danemarca şi care va fi oferit şi locuitorilor Cetăţii Eterne, Horia Moaşa ne-a spus că a fost destul de greu de realizat: „Au fost câteva biserici, precum Cincşor sau Şoarş, în care a fost destul de greu să intrăm, deoarece persoana care deţinea cheia nu era uşor de găsit. Am umblat pe câmp să-i găsim pe cei ce ne puteau facilita accesul".

Planurile lui Horia Moaşa includ prezentarea, în cursul anului viitor, a obiectivelor turistice din Braşov în Franţa şi Olanda, precum şi obţinerea finanţării pentru un proiect ce vizează promovarea unui circuit turistic în judeţele Braşov, Mureş şi Sibiu.  

Tânărul va realiza, cu fonduri europene, un centru de informare turistică la Sâmbăta de Sus şi va implementa un program de furnizare de date statistice din turismul comunei, plan care reprezintă o premieră naţională în domeniu. Şi Făgăraşul va beneficia de finanţarea unor activităţi înscrise într-un proiect realizat de Horia Moaşa, acolo urmând a se promova cetatea din oraş prin intermediul mai multor festivaluri.      

Întrebări şi răspunsuri:

S-ar putea face mai mult pentru promovarea Braşovului?

Cred că eforturile în această direcţie sunt foarte mari. Problema este că ele nu sunt unitare şi că am pus promovarea turistică în faţa realizării infrastructurii turistice.

Care consideraţi că sunt obiectivele ce ar trebui mai mult promovate?

Cred că ar trebui să acordăm o cât mai mare atenţie Castelului Bran, Cetăţii Râşnov şi bisericilor fortificate Prejmer şi Hărman. Şi în privinţa pârtiilor de schi trebuie să facem mai multe. Faptul că Poiana Braşov şi Valea Prahovei sunt cunoscute în ţară nu este suficient.

Ce-i place:

„Îmi place sportul, în general şi karatele, în special, pe care le şi practic de 18 ani. Cred că artele marţiale reprezintă un mod de viaţă prin care îmbin ceea ce fac în viaţa profesională cu sportul. Îmi place faptul că în acest fel am reuşit să cunosc multe persoane de calitate", ne-a declarat Horia Moaşa.  

Ce nu-i place:

„Nu-mi place faptul că avem, în majoritatea posturilor plătite de stat, oameni care nu se pricep la ceea ce ar trebui să facă. Mă lovesc aproape zilnic de această problemă, mai ales prin Bucureşti", a precizat Moaşa.

Profil:

Născut: 8 februarie 1982, Braşov

Studii: licenţiat în Sociologie, Comunicare şi Relaţii Publice

Ocupaţie: director firmă promovare

Familie: necăsătorit

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite