Guvernul vrea să şteargă datoriile IAR Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul pregăteşte ştergerea datoriilor la buget ale firmelor din industria de apărare, de circa un miliard lei.

Guvernul se foloseşte de o normă UE, care permite protejarea interesului militar naţional şi invocă faptul că executarea silită a bunurilor va afecta capacitatea de producţie pentru apărare, informează Mediafax.
Ştergerea datoriilor acumulate de către companiile din industria de apărare va fi tratată drept o măsură de redresare economico-financiară a acestora, se arată într- un document semnat de conducerea Ministerului Economiei.
Pe lista companiilor din industria de apărare care funcţionează sub autoritatea Ministerului Economiei se află Romarm cu filialele sale IAR Braşov, Avioane Craiova, Şantierul Naval Mangalia, IOR Bucureşti, Romaero, Uzina Mecanică Orăştie, Construcţii Aeronautice. Totalul datoriilor ale acestor companii, calculate pentru anul 2009, se ridică la 917,4 milioane lei.
În document se mai arată că pierderile provin în special din penalităţi şi majorări de întârziere aferente datoriilor istorice şi că fără influenţa acestor datorii s-ar putea realiza profit din activităţi de exploatare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite