Braşov: Gropile de gunoi neconforme, funcţionale în continuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Gropile de gunoi neconforme, funcţionale în continuare
Braşov: Gropile de gunoi neconforme, funcţionale în continuare

Chiar dacă ultimatumul dat de către Uniunea Europeană a fost data de 16 iulie 2009, până în prezent, doar 17 rampe de gunoi neconforme din judeţ, din cele aproape 80, au fost închise şi reintroduse în circuitul natural.

CITEŞTE ŞI: Gunoaiele braşovenilor au ajuns la chitanţierul UE

Din cele 73 de spaţii de depozitare a deşeurilor din Braşov, doar 37 şi-au sistat activitatea, iar alte 17 au fost reabilitate şi reintroduse în circuitul natural. În schimb, 36 de rampe din mediul rural, au rămas în continuare funcţionale, chiar dacă, practic, acest lucru este interzis de legislaţia europeană. Printre acestea se numără cele din localităţile Apaţa, Augustin, Hălchiu, Hoghiz, Mândra, Racoş, Dumbrăviţa, Ormeniş, Voila, Lisa, Beclean, Caţa, Vama Buzăului, Voila, Şoarş şi Sâmbăta de Sus. Trei dintre acestea, Ormeniş, Dumbrăviţa şi Augustin, au fost amendate de către comisarii de mediu cu câte 3.000 de lei fiecare, iar alte şapte au primit avertismente.

Lipsă de interes

Adrian Olteanu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Braşov consideră că autorităţile locale din aceste localităţi sunt lipsite de interes în vederea rezolvării acestei probleme. „Închiderea unei astfel de gropi de gunoi nu este complicată. Trebuie făcute câteva lucrări, cum ar fi tasarea şi nivelarea gunoaielor şi acoperirea lor cu un strat de pământ, după care pusă iarbă. Cred că este lipsă de preocupare, iar primarii au preferat să facă alte investiţii în detrimentul închiderii gropilor de gunoi”, a precizat directorul APM. El a explicat că, acolo, unde primarii s-au ocupat de aceste depozite pentru deşeuri, au accesat fonduri şi au făcut proiecte din timp, problemele s-au rezolvat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite