Braşov: Gripa porcină a îngheţat excursiile elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Gripa porcină a îngheţat excursiile elevilor
Braşov: Gripa porcină a îngheţat excursiile elevilor

Inspectoratul Şcolar Judeţean din Braşov a interzis orice fel de deplasare a elevilor braşoveni, până când se va încheia haosul pandemiei de gripă porcină.

Şeful inspectoratului a dispus măsuri de protecţie pentru elevi şi profesori. Elevii din clasele I-IV, care se află în această săptămână în vacanţă, nu mai au voie să meargă în excursii sau tabere, pentru a se proteja. Nici ceilalţi elevi nu vor avea voie să părăsească localitatea.

Direcţia de Sănătate Publică va monitoriza starea de sănătate din şcoli, eventualele simpome ale copiilor iar acolo unde se vor instala focare de infecţie vor distribui măşti medicale de protecţie.

În plus, de mai bine de o lună părinţii, medicii din şcoli şi profesorii au format echipe de supraveghere a sănătăţii populaţiei şcolare.

Am luat măsuri provizorii, până când va trece pandemia, astfel încât nimeni să nu fie afectat. De mai bine de o lună am creat comandamente formate dintr-un reprezentant al părinţilor, un profesor şi medicul sau asistentul din şcoală, care se ocupă de supravegherea situaţiei. De asemenea i-am atenţionat ca în cazul în care apar cazuri de îmbolnăvire noi să fim primii informaţi“, a spus Dorel Agache, şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite