Braşov: EXCLUSIV/ Gribenco a fost în sediul Poliţiei, imediat după jaf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au mers pe varianta Serghei Gorbunov ca principal suspect al jafului armat. Când basarabeanului i s-a confirmat alibiul, poliţiştii s-au orientat spre Gribenco, dar acesta părăsise deja Braşovul.

Oamenii legii l-au avut în mână pe Serghei Gribenco la scurt timp după comiterea jafului. Potrivit unor surse apropiate anchetei basarabeanul a fost adus la sediul IPJ în aceeaşi zi cu ridicarea lui Gorbunov dintr-un supermarket. Adică la trei zile după jaf. Atunci au fost audiate mai multe persoane. Printre ei s-a aflat şi Serghei Gribenco, care a zăbovit în poliţie aproximativ şase ore. După ce l-au audiat, anchetatorii l-au lăsat să plece deoarece credeau că îl aveau deja în mână pe suspectul principal, respectiv Serghei Gorbunov. Anchetatorii au fost convinşi că basarabeanul este autorul jafului, mai ales că modul de operare folosit în jafurile armate comise de Gorbunov semăna cu cel de la casa de schimb. Numai că surpriză: basarabeanul avea alibi. Mai mulţi sportivi au declarat că Gorbunov era cu ei la o sală de forţă în seara comiterii jafului. A fost momentul în care poliţiştii au început să verifice pista Gribenco. Au început să-l caute, numai că moldoveanul avusese grijă să părăsească Braşovul. L-au găsit, în final, în Ploieşti, în casa unei ghicitoare.

A fost Gribenco la spital în seara jafului?

Se pare că Gribenco s-a aflat şi pe holurile Spitalui Judeţean Braşov, chiar în seara comiterii jafului. Potrivit aceloraşi surse, la unitatea spitalicească s-a prezentat un bărbat care avea o rană la picior, dar nu a fost trecut în registru. Se pare că persoana lovită era chiar Gribenco, iar dovadă stă mărturia unui taximterist. Acesta a afirmat că imediat după jaf a lovit un bărbat care traversa, în fugă, strada, numai că victima s-a redicat repede de la pământ şi s-a făcut nevăzută. Anchetatorii presupun că persoana care fugea era autorul atacului de la casa de schimb. 

Un nou procuror în dosarul atacului

Până când cercetările atacului de la casa de schimb vor fi finalizate, dosarul se plimbă de la un procuror la altul. Începând cu data de 1 iunie, cazul a fost preluat de un nou magistrat. Parchetul Curţii de Apel Braşov a refuzat să dezvăluie însă numele acestuia. Schimbarea a venit după ce foştii procurori de caz au plecat la alte instituţii. Sorin Vasilache a fost detaşat din martie la Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, iar Sorin Benga la DNA Braşov, începând cu 1 iunie.

Filmul evenimentelor
Jaful armat de la casa de schimb valutar a fost comis în seara zilei de 29 ianuarie. Trei persoane au fost împuşcate, dintre care două şi-au pierdut viaţa. Atacatorii vroiau să pună mână pe două genţi cu bani, în care s-ar fi aflat suma de 400.000 de euro, încasările casei de schimb din ziua respectivă. Niciun suspect nu a fost reţinut până în acest moment.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite