Grav accident pe DN11, în judeţul Braşov. Un TIR a intrat într-un microbuz plin cu pasageri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci pasageri din microbuz au fost răniţi Foto. Adevărul
Cinci pasageri din microbuz au fost răniţi Foto. Adevărul

Un microbuz în care se aflau 14 pasageri a fost lovit de un TIR, în această dimineaţă, pe DN11, în localitatea Lunca Câlnicului.

Update 15.21 Tânăra transportată cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş se află în operaţie la Clinica de Ortopedie a spitalului, după ce a suferit mai multe fracturi la membre.

„Tânăra a fost adusă cu elicopterul SMURD la Târgu Mureş în jurul orei 12.00. Nu are fracturi la coloană, cap sau costale, nu are hematoame sau hemoragie internă abdominală. A suferit un traumatism toracic uşor, de fapt o contuzie, de asemenea, o contuzie la bazin. La nivelul abdomenului nu are nimic, problemele sunt la nivelul membrelor. Are fractură de femur la piciorul drept, dublă fractură deschisă la gamba dreaptă, fractură de tibie la piciorul stâng. A intrat în sala de operaţie, la Ortopedie", a spus şeful SMURD Mureş ,Cristian Boeriu, citat de Mediafax.

Update 12.25 Şoferul TIR-ului, un tânăr de 22 de ani, din Covasna, a fost dus la spital pentru a i se preleva probe biologice pentru a se stabili dacă a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Cercetările sunt continuate de poliţişti,sub coordonarea unui procuror, pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul.

Update 11.10 Din primele informaţii şoferul microbuzului a redus brusc viteza după ce un miel i-a tăiat calea, moment în care a fost izbit de TIR-ul care se afla în spatele său şi al cărui şofer nu a păstrat distanţa regulamentară.  În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat.

Microbuzul efectua curse regulate pe ruta Braşov-Sfântu Gheorghe.

Microbuzul şi TIR-ul se îndreptau dinspre Lunca Câlnicului spre Braşov. La un moment dat şoferul autotrenului nu a mai putut stăpâni volanul şi a intrat în microbuzul care circula în faţa sa. În urma impactului cinci pasageri au fost grav răniţi.

„Este vorba despre patru femei şi un bărbat, pentru care a fost nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare pentru a-l scoate din maşină. S-a intervenit cu trei echipaje SMURD şi trei ambulanţe, iar una dintre femeile rănite va fi transportată la spital cu un elicopter", a spus purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, lt Ciprian Sfreja. Victima, care are 23 de ani, a fost transportată cu un elicopter SMURD la spitalul din Târgu Mureş.

Din cauza accidentului, traficul pe DN11 este blocat pe ambele sensuri de mers, între localităţile Hărman şi Lunca Câlnicului, la kilometrul 12+300 de metri.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite