Braşov: Gratuit în hotelurile de pe litoral, pentru copiii sub 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul eliminării tarifului pentru copii a fost făcut de către preşedinta Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, la o întrunire cu operatorii de turism din toată ţara.

80% din hotelurile de pe litoral vor oferi, începând de astăzi, cazare gratuită copiilor sub 12 ani, care vor merge la mare, împreună cu familia. Agenţiile şi-au propus să ofere pachete noi de servicii pentru atragerea turiştilor şi pentru a arăta că pot avea o politică similară cu cea din străinătate, unde costurile pentru copii sunt minime. Copiii nu vor avea însă gratuite şi la masă. „ Le-am spus hotelierilor să iasă cu programe noi, cu pachete noi pentru atragerea turiştilor. Le-am propus să dăm un semnal că şi în România se va practica la cât mai multe hoteluri o politică de tarif pentru copii care să semene cu cea a altor destinaţii din străinătate“, a afirmat Corina Martin, preşedinta Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT)

De la 1 iulie cresc tarifele
În prezent, majoritatea hotelurilor de pe litoral practică tarife reduse cu 50 %pentru copii. Cei care aleg să plece în vacanţă în iulie trebuie însă să ştie că la începutul lunii cresc tarifele, aşa cum se întâmplă în fiecare vară, în plin sezon. La  pensiuni, însă, preţurile rămân neschimbate. Creşterea tarifelor din regimul hotelier este pusă pe seama numărului mare de angajaţi şi al cheltuielilor, mult mai mari decât ale unei pensiuni.

Plaje de evitat

Un raport recent al Comisiei Europene a scos la iveală că apa este plină de dejectii, între Olimp şi  Neptun şi în Mangalia. Adica în staţiunile Jupiter, Cap Aurora, Venus, ori Saturn. „În zonă a fost o cantitate crescuta de deşeuri, fecale umane sau animale, care nu au fost admise“ a spus Amalia Canton, director Ministerul Sănătăţii. Probleme de acelaşi fel sunt şi în Bulgaria în staţiunea Nisipurile de Aur, dar şi între Burgas şi Nessebar.

Hotel versus pensiune
La un hotel de două stele, fără vedere la mare, cea mai ieftină camera costă 170 de lei, iar la unul de trei stele şi 220 lei pe noapte. O cameră într-o pensiune de vacanţă, care poate arăta ca la 4 stele, nu costă mai mult de 100 de lei. În plus, tariful poate fi negociat direct cu patronul. Proprietarii de pensiuni merg pe idea de tarife mai mici şi camera pline în tot sezonul.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite