Braşov: Grădiniţele de apartament, mutate în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Grădiniţele de apartament, mutate în şcoli
Braşov: Grădiniţele de apartament, mutate în şcoli

Pentru că funcţionau în spaţii improprii, amenajate în apartamente de bloc, opt grădiniţe îşi vor desfăşura cursurile în incinta şcolilor. Inspectoratul Şcolar Judeţean a adaptat pentru ei spaţii pentru desfăşurarea unui program normal.

Măsura mutării micuţilor a fost luată după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean a decis reaşezarea şcolare, în condiţiile în care în şcoli au rămas spaţii libere, din cauza scăderii numărului de elevi. Inspectorii şcolari  au considerat că perimetrul unui apartament nu este potrivit pentru activitatea desfăşurată de preşcolari. Acestea erau foarte strâmte şi nici nu dispuneau de spaţiile de joacă atât de necesare micuţilor. „Pentru că numărul populaţiei şcolare a scăzut foarte mult în ultimii ani, ne-am gândit că nu are rost să lăsăm nişte spaţii goale în şcoli şi am adus aici grădiniţele de apartament, care oricum nu îndeplineau standardele şi care acum dispun de spaţii încăpătoare şi bine dotate“, a spus Vasilica Diaconu, inspector general adjunct al IŞJ Braşov. 

Opt apartamente la primărie

În urma eliberării apartamentelor, acestea vor rămâne în administrarea municipalităţii. Este vorba despre opt apartamente, care au fost golite zilele acestea. Primăria a susţinut proiectul IŞJ şi nu a hotărât încă ce se va întâmpla cu imobilele goale. „Cel mai probabil vor fi scoase la licitaţie sau vor fi date spre închiriere. Rămâne să purtăm discuţii, pentru că deocamdată de-abia s-au eliberat“, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Înfiinţate în perioada „decreţeilor“


Grădiniţele de apartament au fost înfiinţate înainte de 1986, când locurile din grădiniţe erau epuizate foarte repede. „În acei ani erau şi câte 46 de copii într-o grupă şi uneori nici nu puteam face faţă cererilor. Eu am lucrat la o grădiniţă care se întindea pe spaţiul a patru apartamente. Într-adevăr, nu era un spaţiu propice, dar nu aveam ce să facem“, ne-a declarat Felicia Toader, educatoare cu o experienţă de peste 30 de ani.

Grădiniţele din şcoli

În urma transferului, grădiniţa nr. 11 A s-a mutat la Grădiniţa 11, Gădiniţa nr. 17 va funcţiona la Şcoala Generală nr. 25, Grădiniţa nr. 30 la Şcoala Generală nr. 31, Grădiniţa nr. 21, la Şcoala Generală nr. 21, Grădiniţa nr. 20 la Şcoala Generală nr. 29, Grădiniţa nr. 16 şi 16 A, care funcţionau la parterul unei case, s-au mutat la Şcoala generală nr. 4, iar Grădiniţa nr. 18 A s-a mutat la Şcoala Generală nr. 19.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite