Grăbiţi-vă! La Braşov au început înscrierile la clasa întâi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La unele şcoli din Braşov locurile au fost deja ocupate. Cele mai solicitate şcoli sunt cele care oferă programe after-school şi activităţi extra-şcolare.

Deşi în ţară, înscrierile se fac începând din 3 martie, la Braşov, au început deja din 7 februarie. În unele unităţi şcolare se vor face înscrieri doar din 3 martie. În şcolile braşovene sunt disponibile 5.434 de locuri, însă cele mai căutate unităţi şcolare sunt cele cu rezultate deosebite, care oferă şi programe de after-school.

Cereri, încă din noiembrie

Înscrierile continuă până în luna mai, însă în cazul anumitor şcoli, acestea deja ar putea să le închidă, având în vedere că deja au fost înscrişi suficienţi copii.

Goana după un loc în clasa întâi a început încă din luna noiembrie a anului trecut, dar niciun dosar nu a fost înregistrat până în luna februarie. Spre exemplu, la Şcoala Generală nr. 19, deja sunt solicitări peste efectivul a trei clase.

Am vrut să facem două clase, dar până la urmă ne-am decis să facem trei, pentru că am primit mai multe solicitări decât ne aşteptam. Mai avem câteva locuri pentru completarea limitei de 25 de locuri admise de lege", a spus Ioan Popa, direcorul Şcolii Generale nr. 19.

Noua lege a educaţiei atestă învăţământul obligatoriu de la şase ani, dar directorii spun că nu au încă pusă la punct o metotologie de punere în aplicare a acesteia şi, prin urmare, au înscris copii de şase şi şapte ani, în funcţie de opţiunea părinţilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite