Braşov: „Giselle“, „baletul alb“ prezentat pe scena Operei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: „Giselle“, „baletul alb“ prezentat pe scena Operei
Braşov: „Giselle“, „baletul alb“ prezentat pe scena Operei

Braşovenii au ocazia să urmărească sâmbătă, de la ora 18.30, în Sala Operei, spectacolul de balet „Giselle“, o capodoperă a baletului clasic. Spectacolul este organizat în cadrul Festivalului de Operă, Operetă şi Balet care va ţine până la sfârşitul lunii.

Mâine, Opera Braşov va pune în scenă baletul „Giselle“ de Adolphe Adam. Acesta aparţine stilului supranumit „baletul alb“ şi reuneşte armonios muzica, dansul şi pantonima, oferind publicului braşovean un spectacol extraordinar.

În cadrul spectacolului se va prezenta iubirea şi gelozia în paşi de dans, baletul „Giselle“ putând fi considerat  un punct culminant al romantismului care zugrăveşte viaţa adevarată a omului, cu gândurile şi visurile lui şi bucuria de a trăi până la melancolie şi deziluzie. „Alături de «Lacul Lebedelor», «Giselle» este cel mai bun titlu de balet clasic. Este o mândrie pentru orice Teatru de Operă din lume ca pe scena lui să se desfăşoare un astfel de spectacol. Acesta este motivul care ne-a făcut să îl includem în programul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului de Operă, Operetă şi Balet de la Braşov“, a spus Dr. Cristian Mihăilescu, director al Operei Braşov.

Solişti din Japonia şi Sibiu
Distribuţia pentru seara de sâmbătă este una de excepţie.  Pe scena Operei vor urca invitaţi din Japonia: Takashi Okita, Megumi Koshi şi Asami Kasuya. „Şcoala de balet japoneză, a cărei solişti vor fi prezenţi la Braşov are o caracteristică specifică. Săriturile, piruetele, plutiri ca de vis şi o graţie specifică asiaticilor. Prezenţa lor la Braşov reprezintă un mare eveniment al baletului din România“, a mai spus Cristian Mihăilescu. Din Sibiu va veni Dan Haja de la Teatrul de Balet, iar de la Opera Braşov îi puteţi vedea pe Anca Branea, Iuliana Coşeriu, Ramona Mezei, Dorin Coşeriu, Nermina Damian, Attila Török şi Liliana Ţărâncă. În plus, pe scena Operei va urca şi ansamblul de balet şi orchestra Operei din Braşov.  

Preţul biletului de intrare variază între 10 şi 30 de lei , în funcţie de locul ocupat în sală. Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51 şi la Agenţia Operei din str. G. Bariţiu nr. 20.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite