Garda Financiară Braşov se luptă cu evaziunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au dat amenzi uriaşe şi au suspendat activitatea mai multor firme, inspectorii spun că pe piaţă există încă marfă de contrabandă.

Şeful Gărzii Financiare Braşov, comisarul şef Florin Păunescu, a declarat că cele mai mari probleme cu care se confruntă instituţia sunt cele legate de produsele accizabile, ţigări şi alcool de contrabandă, unde se înregistrează cel mai multe infracţiuni de evaziune fiscală.

„Desfăşurăm în permanenţă controale, împreună cu Poliţia, dar, chiar dacă aplicăm sancţiuni, tot mai găsim ţigări la negru, în pieţe", a spus şeful Gărizii Financiare Braşov, comisarul şef Florin Păunescu. La acest fenomen contribuie şi o parte din agenţii economici, care nu folosesc case de marcat. „Dacă nu se emite bon fiscal, se produce evaziune fiscală", a mai spus Florin Păunescu.

Amenzi de 3 milioane de lei

În primele opt luni ale acestui an, comisarii Gărzii Finaciare Braşov au efectuat o serie de controale tematice, în urma cărora au fost aplicate sancţiuni de circa 3 milioane de lei. La acţiuni au participat 24 de comisari, care au verificat 8.577 de agenţi economici şi persoane fizice, ocazie cu care s-au constatat 1.752 de abateri.

Au fost aplicate 1.646 de amenzi, în valoare de 2.976.900 de lei. De asemenea, comisarii Gărzii Financiare Braşov au suspendat activitatea în cazul a 134 de societăţi comerciale, iar în 78 de cazuri s-au constatat infracţiuni care au atras după sine sesizarea Poliţiei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite