Braşov: Autobuze-cuptor, dotate cu GPS şi cartele electronice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Autobuze-cuptor, dotate cu GPS şi cartele electronice
Braşov: Autobuze-cuptor, dotate cu GPS şi cartele electronice

Edilii au anunţat că au un nou plan bombastic pentru modernizare sistemului de transport în comun din oraş. Ei vor să monitorizeze toate autobuzele RAT şi să înlocuiască biletele cu cartele magnetice. Autorităţile uită un singur lucru, că, pe timp de vară, în mijloacele de transport e mai ceva ca-n saună.

Ghidându-se probabil după principiul: „Ce-i lipseşte chelului?... tichie de mărgăritar!”, Primăria Braşov vrea să doteze autobuzele RAT cu sistem de acces pe bază de cartelă magnetică şi cu... GPS. Edilii au uitat, însă, că în zilele toride, autobuzele sunt ca nişte cuptoare, neavând aer condiţionat, în ciuda preţurilor exorbitante de achiziţionare, cuprinse între 83.000 şi 218.500 de euro.

Şoferii devin şi taxatori


De asemenea, autorităţile vor să le dea mai mult de lucru şi şoferilor, care suferă alături de călători de caniculă. Astfel, ei vor fi transformaţi şi în taxatori. Pe motiv că astfel vor creşte încasările RAT, accesul călătorilor se va face doar pe uşa din faţă pe baza cartelei magnetice, ce se vor vinde direct de la şofer. Nimeni nu se gândeşte, însă, la haosul care se va crea la orele de vârf.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite