Furtul pe bucăţi, o „afacere de criză“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hoţii braşoveni au ajuns să sustragă orice de oriunde, indiferent de dimensiunile şi gabaritul bunului vizat. Poliţiştii braşoveni au fost şocaţi de inventivitatea hoţilor, pe timp de criză, care au ajuns să demonteze şi să fure, bucată cu bucată, până şi central termice.

În ultima perioadă, poliţiştii braşoveni au depistat mai mulţi hoţi „inventivi", care au găsit noi metode de a fura tot felul de bunuri, care mai de care mai voluminoase şi mai dificil de mutat din loc. În Timişu de Jos, trei săceleni, cu vârste de 23, 28 şi 29 de ani, au fost „întrerupţi" de poliţişti, în timp ce demontau componentele unei centrale termice, situate în zona unei foste tabere şcolare.

Suspecţii erau dotaţi cu ustensile variate, pentru a putea tăia bucăţi din centrala termică. „Asupra lor  au fost găsite ustensile folosite  pentru a sustrage bunurile din interiorul taberei, respectiv o rangă, un baros, chei, bonfaiere. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că, în cursul săptămânii 18-22.07.2011, suspecții au mai sustras părți componente ale instalației centralei, pe care le-au transportat apoi cu un autovehicul la un centru de colectare fier vechi din Brașov, unde le-au comercializat", se arată în comunicatul IPJ Braşov.

Suspecții au fost reținuți de polițiști și sunt acum cercetaţi în stare de libertate pentru furt calificat. Anchetatorii cred că hoţii ar fi demontat şi vândut în întregime central termică, dacă nu ar fi fost opriţi de poliţişti.

Furturi, cu complicitatea paznicilor

Un control de rutină în trafic, pe raza oraşului Ghimbav, a scos la iveală un transport clandestin peste 100 de scânduri de stejar. Verificările au arătat că lemnul din maşina condusă de un codlean de 47 de ani fusese furat, cu puţin timp înainte, din incinta unei societăţi de profil din oraş. În acelaşi autovehicul se mai aflau două persoane, una de 36 şi alta de 14 ani. Toţi trei sunt acum consideraţi suspecţi în cazul de furt, iar persoanele majore vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii au mai constatat că furtul nu este unul clasic şi că hoţii s-au bucurat de complicitatea a doi angajaţi ai societăţii de exploatare a lemnului. Este vorba chiar despre paznicul firmei, un bărbat de 38 de ani, dar şi de un fochist, de 44 ani. Şi cei doi angajaţi sunt cercetaţi în acelaşi dosar, iar procurorii vor propune instanţei cercetarea acestora în stare de arest.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite