Braşov: Zăpadă de 30 de centimetri la Fundata (FOTO ŞI VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Zăpadă de 30 de centimetri la Fundata (FOTO ŞI VIDEO)
Braşov: Zăpadă de 30 de centimetri la Fundata (FOTO ŞI VIDEO)

Stratul de nea a măsurat, la Fundata, 30 cm şi a fost numai bun pentru bulgăreală. O alternativă la distracţie au fost săniile şi ATV-urile. Vedeţi aici galeria foto.

Turiştii au luat cu asalt staţiunile din judeţ, pentru a se bucura de primii fulgi de nea. Cel mai mare strat de zăpadă s-a aşternut la Fundata şi este ideal pentru distracţie. Musafirii s-au bulgărit, au construit omuleţi de zăpadă, iar apoi s-au încălzit la o cană de ceai sau de vin fiert. „Prima bulgăreală de anul ăsta a fost foarte rece, dar a fost frumos. Am avut noroc că am prins vremea asta. Am venit la munte într-un grup mai mare pentru că ştiam că va ninge şi ne aşteptam să găsim zăpadă“, a spus Alexandru Şerbu, de 28 de ani, din Bucureşti.

Turiştii de la Fundata s-au bucurat de o primă bulgăreală în această iarnă timpurie (vezi video): 


Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Brasov/bulgareala.flv iurl=/editor_files/Image/brasov/Poza filmulet.jpg width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

 













Schimbarea bruscă de temperatură i-a încântat pe cei sosiţi la munte. „Lunea trecută stăteam la 30 de grade, iar acum e zăpadă“, spune Andreea Vâlceanu, din Bucureşti.

Alternative la distracţie

image

Turiştii au avut la îndemână şi alternative: săniile sau ATV-urile, pe care le-au găsit tot la proprietarii de pensiuni.
„Ele sunt incluse în oferta de cazare. Turiştilor le mai oferim spre distracţie şi plimbări cu sănii trase de cai şi când pleacă în excursie le dăm să aibă la ei ţuică fiartă sau vin fiert, să nu îngheţe de frig pe sanie“, a spus Viorel Pârcălabu (foto), proprietarul altei pensiuni. „Le oferim toate brânzeturile tradiţionale, iar la prânz nu poate lipsi bulzul tradiţional sau grill, cu pastramă de oaie“, a mai spus Viorel Pârcălabu.


Cei care au preferat să stea la căldură au putut opta pentru distracţiile din interiorul pensiunilor. Au jucat ping-pong, billiard şi s-au bălăcit la piscină.

Preţurile sunt încă mici


După ce s-au distrat, turiştii s-au ospătat cu mâncărurile specifice zonei, special pregătite pentru ei de proprietarii pensiunilor.

image

„Le oferim ciorbă de fasole cu ciolan afumat şi tarhon, tocană ţărănească în sos de vin, pregătită cu toate felurie de carne şi cu mămăliguţa. La desert avem papanaşi şi să nu uităm de prăjitura de casă făcută după reţetele noastre“, spune Mioara Chivulescu (foto), proprietar pensiune Fundata.
La cerere, se pot organiza şi mese festive. Toată distracţia are un preţ rezonabil. O cameră pe noapte costă în jur de 120 de lei, în care sunt incluse  toate serviciile. În regim de demipensiune o persoană trebuie să scoată din buzunar circa 70 lei.

 
 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite