Fraude de 80 de milioane de lei la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neregulile au fost descoperite în primele şase luni ale acestui an, de către inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Braşov. Cei 80 de milioane  de lei reprezintă totalul proceselor verbale de control, respectiv debite, majorări de întârziere şi amenzi contravenţionale.

De asemenea, din verificările efectuate în primele 6 luni ale anului pentru soluţionarea deconturilor cu sume negative de TVA cu opţiune de rambursare, organele de inspecţie fiscală au respins la rambursare, datorită deficienţelor constatate, suma de 5.208.730 lei.

În perioada ianuarie - iunie 2011, operatorii economici verificaţi au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 408.460 lei, iar pentru 32 de contribuabili persoane juridice sau fizice, ce au creat un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în valoare totală de 45,747 milioane de lei, au fost întocmite sesizări penale în vederea continuării cercetărilor şi încadrării faptelor. Totodată, prin acţiunile de impulsionare a contribuabililor pentru plata debitelor restante înregistrate la bugetul de stat în primul semestru al anului 2011, organele de inspecţie fiscală au încasat suma de 9,665 milioane de lei, scrie www.bzb.ro.

De asemenea, s-au constituit dosare penale pentru trei firme, pentru fraude de peste 29 milioane de lei. Numai în luna iunie s-au efectuat 215 de verificări ale contribuabililor persoanelor juridice şi fizice, stabilind sume suplimentare de 30,917 milioane de lei, constituite din debite, majorări de întârziere şi amenzi contravenţionale, aplicate în urma deficienţelor constatate.Tot în luna iunie, s-au efectuat 54 de acţiuni de impulsionare în vederea achitării debitelor restante înregistrate la bugetul de stat, acţiuni ce s-au finalizat cu încasarea sumei de 3,552 milioane de lei.

Potrivit sursei citate, amenzile au fost aplicate pentru neînregistrarea în contabilitate a tuturor facturilor fiscale emise, aferente livrărilor de mărfuri sau prestărilor de servicii efectuate, stornarea de facturi fiscale din evidenţa contabilă, fără a avea la bază documente justificative referitoare la aceste operaţiuni,depăşirea plafonului aferent cheltuielilor de protocol, înregistrarea în evidenţa contabilă de facturi fiscale aferente unor achiziţii de bunuri, facturi ce au fost emise de către contribuabili declaraţi inactivi, înregistrarea în evidenţa contabilă de cheltuieli aferente achiziţiilor de mărfuri sau servicii şi deducerea TVA-ului aferent, cheltuieli ce nu au ca scop realizarea de venituri impozabile, neconcordanţe între datele cuprinse în declaraţiile depuse organului fiscal teritorial şi evidenţa contabilă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite