Fraţii Karamyan merg la FC Braşov ca să-şi ia cetăţenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi armeni sunt dispuşi să joace pe bani puţini la echipa de sub Tâmpa pentru a deveni români cu acte. Puşi pe liber în urmă cu două luni de către Victor Piţurcă, fraţii Karamian n-au reuşit, deocamdată, să-şi găsească echipă.

Chiar dacă în trecut s-au remarcat ca fiind nişte fotbalişti scumpi, dar totodată şi negociatori extrem de abili, gemenii armeni, în vârstă de 31 de ani, ar fi acum dispuşi să accepte condiţii de lucru mult mai modeste. Ei negociază în acest moment cu FC Braşov, o formaţie al cărei patron, Ioan Neculaie, nu mai e dispus să investească prea mulţi bani în fotbal.

Motivul pentru care fraţii Karamian acceptă să treacă de la salarii de sute de mii de euro, cât au avut la Timişoara, la unele cu un zero în minus este legat de viitorul lor. Fraţii Karamian îşi doresc să rămână neapărat în Liga I, întrucât vor să obţină cetăţenia română, care le-ar oferi în acest moment şi un paşaport european. A

rtiom ar putea să devină român spre sfârşitul anului, în timp ce Arman ar mai avea de aşteptat încă şase luni. Astfel, în vara anului viitor, când ar termina contractele cu FC Braşov, ei nedorind să semneze pe mai mult de un an, cei doi internaţionali armeni ar putea semna mai uşor cu o echipă dintr-un campionat mai puternic, având în vedere că nu vor mai fi consideraţi jucători extracomunitari. Pentru a deveni cetăţean român trebuie să fi locuit şi muncit aici vreme de cinci ani, lucru ce trebuie dovedit prin cartea de muncă şi permisele de şedere.

Copos nu le-a făcut permise de muncă!

În acest moment, fraţii Karamian au împlinit deja şase ani de când joacă în România, dar patronul giuleştenilor, George Copos, este vinovat pentru că ei nu sunt deja cetăţeni români. Cei doi au fost aduşi în Giuleşti în vara lui 2004 de către Mihai Stoica, actualul secund al Astrei, iar Rapid i-a legitimat pe baza unor vize turistice.

Arman a mai trecut apoi pe la FC Braşov, Ceahlăul şi Gloria Bistriţa, dar n-a avut nicăieri permis de şedere, în timp ce George Copos i-a făcut acte lui Artiom abia în ultimul an petrecut la Rapid, după ce încercase şi tertipul vizei de student. „Abia la Timişoara am dat peste conducători foarte serioşi, care ne-au făcut acte la amândoi", au dezvăluit cei doi fotbalişti. 

"Fraţii Karamian ne-ar ajuta să ne îndeplinim obiectivele . Vom face tot posibilul să-i aducem la Braşov."
Daniel Isăilă
antrenor FC Braşov

Artiom face şi şcoala de antrenori

Artiom Karamian s-a înscris anul trecut la cursurile Şcolii de Antrenori din cadrul FRF, condusă de către Mircea Rădulescu. „Mi-aş dori să antrenez o echipă mare din România, după ce mă las de fotbal. Oricum, să ştii că la examene n-am avut nicio problemă cu scrisul în limba română", a mărturisit mijlocaşul. Armenii şi-au adus în România familiile, inclusiv mama şi fratele mai mare, locuind toţi într-o casă din Bucureşti.

95 de meciuri şi 18 goluri are Arman în Liga I, plus alte 10 partide şi tot atâtea goluri în eşalonul secund.

148 de meciuri şi 16 goluri a adunat Artiom în Liga I.

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite