Fostul lider al PNG Braşov, Adrian Mureşan, şi notarul Viorel Tudorache au fost condamnaţi la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mureşan a fost condamnat la 8 ani închisoare Foto.jurnalul.ro
Adrian Mureşan a fost condamnat la 8 ani închisoare Foto.jurnalul.ro

Cei doi au fost implicaţi în sechestrarea unui om de afaceri din Bucureşti, în anul 2008, pe care l-au obligat să vândă un teren la un preţ mult sub valoarea pieţei.

Fostul vicepreşedinte al PNG, Adrian Mureşan, împreună cu alţi membri ai lumii interlope din Braşov, au fost reţinuţi de DNA Braşov, în anul 2008, sub acuzaţiile de şantaj, lipsire de libertate şi complicitate la aceste infracţiuni. În dosar a apărut şi numele notarului Viorel Tudorache, acuzat că a fost implicat în afacerile cu terenuri ale inculpaţilor.

Potrivit anchetatorilor, indivizii l-au sechestrat pe omul de afaceri din Bucureşti în biroul notarial al lui Viorel Tudorache şi, sub ameninţări, l-au obligat să vândă un teren extravilan din cartierul Bartolomeu, al cărui proprietar era, la preţul de 45.000 de euro, deşi valoarea stabilită de specialiştii DNA ar fi fost de minimum 225.000 de euro.

După ani de procese, magistraţii Curţii de Apel Braşov i-au condamnat, zilele trecute, pe Adrian Mureşan la pedeapsa de 8 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în forma instigării, iar pe Radu Dîrjan, Gheorghe Marius Dîrjan, Gabriel-Darie Aculov şi Adrian Frandeş la câte 8 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate. De asemenea, Marian Aurel Arişanu a primit 7 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de şantaj sub forma complicităţii, iar Anamaria Burcă (fosta soţie a lui Adrian Mureşan) - 1 an de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă, pe durata unui termen de încercare de 3 ani.

Notarul Viorel Tudorache a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de şantaj sub forma complicităţii.

Inculpaţii au fost obligaţi la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat: Adrian Mureşan Adrian - 7.000 lei, iar Frandeş Adrian, Dîrjan Ghiorghe Marius, Dîrjan Radu, Arişanu Marian Aurel, Aculov Gabriel Darie, Tudorache Viorel şi Burcă Anamaria la plata sumei de 4.000 lei fiecare.

Decizia Curţii de Apel Braşov nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi inculpaţi şi de la comunicare cu partea vătămată. Recursul se va judeca la Înata Curte de Casaţie şi Justiţie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite