Fostul edil al localităţii braşoveane Ticuş, cercetat penal după ce ar fi sustras documente din Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Sima (54 de ani), a dat, astăzi, explicaţii în faţa procurorilor după ce actualul primar, Emil Şchiopea, l-ar fi reclamat pe Sima că ar fi sustras documente şi ştampile din Primărie.

În urma sesizării, poliţiştii, sub coordonarea unui procuror, au deschis o anchetă şi, în data de 6 iulie, pe numele lui Ioan Sima s-a început urmărirea penală. „S-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri şi furt calificat. În cursul lunii iunie, acesta a sustras documente, dosare şi trei ştampile cu amprenta Primăriei Ticuş", a spus prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, Gheorghe Achim.

Tot în data de 6 iulie, anchetatorii au descins în locuinţa fostului edil, unde au găsit atât acte aparţinând Primăriei Ticuş, dar şi un pistol cu gaze, pentru care Ioan Sima nu avea permis de port armă. În consecinţă, fostul primar este cercetat şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

„În data de 6 iulie, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Hoghiz au continuat verificările într-un dosar penal în care este cercetat un  localnic de 54 ani, efectuând o percheziţie la domiciliul său, în baza autorizaţiei emise de Judecătoria Rupea. Cu această ocazie poliţiştii au identificat înscrisuri şi documente aparţinând instituţiei unde a lucrat suspectul, până în luna iunie a.c., precum şi un pistol pentru care acesta nu deţine permis de port armă. Poliţiştii au ridicat înscrisurile, documentele şi pistolul găsit, iar suspectul a fost condus azi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea pentru audieri, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.
Dosarul se află în lucru la Poliţia Hoghiz.

Ioan Sima a pierdut funcţia de primar în urma alegerilor locale din 10 iunie, când a fost ales pe această funcţie contracandidatul său Emil Şchiopea.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite