Fost primar bucureştean, hărţuit de procurori, achitat de instanţele braşovene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre fostul primar al Sectorului 4 Bucureşti, Adrian Inimăroiu, pe numele căruia procurorii au deschis un dosar sub acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor publice fiincă edilul a refuzat să scoată la vânzare pieţele de sector, intrând astfel în conflict cu mafia pieţelor din Sectorul 4.

După mai bine de cinci ani de procese, fostul primar al Sectorului 4, Adrian Inimăroiu a fost achitat, pe rând, de instanţele braşovene, într-un dosar „fabricat" de procurori.

Fostul edil a fost acuzat de magistraţi de abuz în serviciu contra intereselor publice după ce a intrat în conflict cu mafia pieţelor locale. Potrivit www.luju.ro,  Inimăroiu „a refuzat să scoate la vânzare pieţele de sector, date prin contracte se asociere în participaţiune de ex-primarul Mihalache, unor indizivi dubioşi, în condiţii păgubitoare pentru primărie". Inimăroiu a primit şi ameninţări în acest sens, iar din 2004 câţiva procurori de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 s-au apucat să-i deschidă dosare penale pe tot felul de motive.  „Pe baza acestor «cercetari», aduse prompt la cunoştinta presei, Adrian Inimăroiu a fost catalogat drept «primarul penal», fiind trimis apoi în judecată, compromis mediatic, pentru ca în final, din cauza inculpării, să nu mai fie susţinut de partidul său şi să piardă alegerile în faţa contracandidatului «Piedone»", mai scrie www.luju.ro.  

Potrivit sursei citate, cercetările în dosarul Adrian Inimăroiu au fost demarate în 2004 de procurorul Marius Nicu Vasile, individ compromis pe care Inspecţia CSM l-a trimis in judecată disciplinară pentru fapte nedemne de un magistrat. Acesta s-a retras din anchetă, iar rechizitoriul împotriva lui Adrian Inimăroiu a fost emis în final de procurorul Ştefan Bălănescu, magistrat care ar fi promovat ulterior la DNA printr-un simplu interviu.

Datorită suspiciunilor de intervenţii pentru aranjarea sentinţei, dosarul penal a fost strămutat, la cererea inculpaţilor, de la Judecătoria Sectorului 4 la Judecătoria Braşov. Instanţele braşovene l-au achitat, pe rând, pe fostul primar, găsindu-l nevinovat de infracţiunile pentru care fusese trimis în judecată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite