Fonduri nerambursabile de 1,3 milioane de euro pentru trei microintreprinderi din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii vor ajunge la de trei microintreprinderi din Braşov, trei din Covasna şi câte una din Mures, Alba şi Harghita.

Microintreprinderile au primit finanţare nerambursabilă de 100%, prin domeniul 4.3 al Programului Operaţional Regional. Cei peste 1,31 milioane euro sunt alocaţi pentru modernizarea firmelor prin achiziţionare de echipamente performante, extinderea şi creşterea capacităţii de producţie, precum şi pentru creşterea cifrei de afaceri.

Firmele care vor primi finanţare au activităţi în domenii diverse, cum ar fi: servicii  medicale stomatologice sau de inseminare in vitro, service auto, pensiune turistică, peisagistică şi construcţii. Până la finalizarea proiectelor aceste nouă microintreprinderi vor crea peste 40 de noi locuri de muncă.

 „Alocarea acestor fonduri va susţine atât dezvoltarea economică a firmelor, dar şi mentinerea lor pe piaţă, la preţuri competitive. Pe lângă aceste nouă firme mici mai avem alte 77 de firme ce au depus proiecte spre finanţare pe acest domeniu. Acestea din urmă au ajuns, în prezent, în etapa de precontractare şi vor semna, în perioada următoare, contractele de finanţare. Semnarea documentelor este cea de-a doua veste bună pentru aceste firme, după cea prin care au fost anuntaţi că vor primii 100% finanţare nerambursabilă, în loc de 70% cât au avut în vedere când au depus proiectele", a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru. 

Cereri pe bandă rulantă

Cu aceste nouă proiecte se ajunge la un număr de 89 de cereri de finanţare contractate pe acest domeniu, cu o valoare de aproape şapte milioane de euro. Alte 222 de cereri sunt în stadiul de proiect.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite