Flăcările de câţiva metri au mistuit un imobil din Braşov (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flăcările au depăşit trei metri înălţime. Foto: Bogdan Crăciun
Flăcările au depăşit trei metri înălţime. Foto: Bogdan Crăciun

Flăcări şi panică pe strada Fanionului, din cartierul Craiter. După ce pompierii au lichidat un incendiu de la o magazie, flăcările au reizbucnit la imobilul din curte.

Pompierii au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie. Martorii povestesc că, după ce au îndepărtat pericolul, echipajele pompierilor au părăsit zona. La numai câteva minute însă, incendiul a reizbucnit, de această dată în locuinţa din aceeaşi curte.

„Prima dată, am auzit nişte pocnituri puternice. Am ieşit pe geam şi am văzut flăcările. Erau flăcări mari, de câţiva metri. M-am speriat de moarte, n-am vzut aşa incendiu şi chiar aici, în mijlocul oraşului", a declarat Maria Bot, una dintre locatarele din zonă.

image

Oamenii au ieşit îngroziţi în stradă şi au asistat neputincioşi la dezastru. Pompierii au intervenit, pentru a doua oară, cu mai multe autospeciale şi s-au luptat mai bine de două ore cu flăcările de peste trei metri. Incendiul a ameninţat şi blocul alăturat, dar şi imobilele din jur.

„La prima intervenţie nici n-am văzut flacăra. Dar a doua oară a fost rău de tot. E foarte periculos pentru că nu ştim ce e înăuntru. Cred că e şi diluant pe colo", a declarat Eugen Gociman, un alt locatar.

image

În momentul izbucnirii incendiului, în imobil se afla doar bătrânul care şi deţine casa. Laboratorul medical de la parter era închis la sfârşit de săptămână.

„Socrul meu locuieşte aici, iar partea de jos e închiriată unui laborator medical. Nu ştim ce s-a întâmplat. Pompierii au stins în spate, iar focul a reizbucnit, mai puternic, în casă", a declarat Valentin Munteanu, ginerele proprietarului imobilului afectat de incendiu.

scara pompieri

Din cauza pericolului, echipajele de intervenţie au fost nevoite să ia măsuri speciale.

„Noi am fost solicitaţi pentru a menţine ordinea în zonă. Incendiul era un pericol pentru trecători şi pentru curioşi. Am asigurat zona ca să prevenim eventualele incidente neplăcute", a declarat plt Florian Suciu, din cadrul Jandarmeriei Braşov

Pompierii nu au elucidat până acum cauza incendiului devastator. Surse din rândul acestora spun că nu se exclude deocamdată nici posibilitatea ca imobilul să fi fost incendiat.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite