Fitch reactualizează perspectiva municipiului Braşov de la Negativă la Stabilă şi confirmă ratingul BB+

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îmbunătăţirea perspectivei ratingului reflectă  reechilibrarea performanţei bugetare şi capacitatea de acomodare fiscală la un mediu de operare dificil. Fitch estimează că pe termen mediu, municipiul îşi va întări performanţa fiscală, media marjelor operaţionale situându-se peste 10%.

Confirmarea calificativelor recunoaşte şi datoriile, precum şi condiţiile economice provocatoare la nivel local şi naţional. În 2009, marja operaţională a municipiului şi-a revenit faţă de scăderea înregistrată anul trecut, datorită transferurilor primite de la bugetul de stat, care au susţinut revenirea veniturilor şi datorită controlului riguros al cheltuielilor operaţionale. Din cauză că în 2010 performanţa veniturilor va fi influenţată în continuare de condiţiile economice provocatoare, îmbunătăţirea continuă a performanţei fiscale depinde de disciplina puternică în ceea ce priveşte cheltuielile operaţionale.

Totodată Fitch a confirmat calificativele „BB+" şi „BBB-"  pentru datoriile pe termen lung în valută şi moneda naţională, precum şi „B"pentru datoriile pe termen scurt în valută.

Datoria directă de la sfârşitul anului 2009, în valoare de 179,8 milioane RON este expusă riscului de fluctuaţie a dobânzii şi riscului valutar  datorită împrumuturilor cu dobândă variabilă şi cotei de 46% din total împrumuturi a împrumuturilor în euro. Ritmul de creştere a datoriilor se va tempera în 2010-2012, cu un coeficient de rambursare sub 4 ani în 2010, cu toate acestea tendinţa pe termen mediu rămâne de 5 ani.

Raportul complet despre municipiul Braşov va fi disponibil pentru abonaţii site-ului www.fitchratings.com.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite