Firmele care lucrează cu substanţe periculoase, luate la control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de firme din judeţul Braşov, care utilizează substanţe periculoase au fost controlate de inspectorii ITM Braşov, în cadrul unei campanii desfăşurate la nivel naţional.

Campania de informare şi sensibilizare privind siguranţa şi securitatea în muncă s-a derulat la nivel naţional. La Braşov, au fost controlate şase curăţătorii chimice şi 14 industriale.

În cazul acestora am aplicat şase sancţiuni. Am avut, din păcate şi un accident mortal, dar care nu are legătură cu folosirea susbstanţelor chimice. Un bărbata care lucra la curăţat vagoane a fost călcat de tren ", a spus Dorin Senchetru, inspector-şef adjunct SSM, la ITM Braşov. Valoarea totală a amenzilor a fost de 7000 de lei.

Cele mai multe nereguli descoperite de inspectorii de muncă se referă la lipsa de informare a angajaţilor şi lipsa controalelor medicale.

Inspectorii avertizează cu administratorii care lucrează cu susbstanţe periculoase trebuie să ştie ce proprietăţi au acestea pentru a-şi putea adapta instrucţiunile, echipamentele de producţie şi să notifice substanţele periculoase la ITM.

ITM Braşov a fost ales, alături de Constanţa să fie organizatorul unui simpozion de prezentare a rezultatelor campaniei la nivel naţional, dar şi prezentare de bune practici europene în domeniu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite