Braşov: Firmele care îşi reinvestesc profitul, primesc bonus scutirea de impozit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Firmele care îşi reinvestesc profitul, primesc bonus scutirea de impozit
Braşov: Firmele care îşi reinvestesc profitul, primesc bonus scutirea de impozit

Patronii vor beneficia de această facilitate dacă cu banii din profit produc sau cumpără tehnologie până în luna decembrie a anului viitor.

Ministerul de Finanţe a decis să acorde facilitatea de scutire la impozit în cazul profitului reinvestit tocmai pentru a susţine mediul de afaceri în vederea depăşirii dificultăţilor financiare din această perioadă. Aceasta va fi acordată în intervalul 1 octombrie 2009 – 31 decembrie 2010 pentru profitul obţinut în această perioadă şi investit în producţia şi/ sau achiziţia de maşini, utilaje şi instalaţii de lucru.
Pentru a beneficia de această facilitate fiscală, maşinile, utilajele şi instalaţiile de lucru trebuie să fie noi şi să fie folosite în scopul obţinerii de venituri impozabile. De asemenea, contribuabilii care beneficiază de scutirea de impozit pe profit au obligaţia de a păstra în patrimoniu activele respective cel puţin o perioadă egală cu jumătate din durata lor normală de funcţionare.

Nerespectarea duce la sancţiuni
 
În cazul nerespectării acestei condiţii, pentru sumele respective, se recalculează impozitul pe profit şi se stabilesc majorări de întârziere, de la data aplicării facilităţii. Sancţiunea nu va fi însă, aplicată dacă activele sunt transferate în cadrul operaţiunilor de reorganizare şi dacă firma beneficiară preia rezerva aferentă profitului scutit, asumându-şi astfel, drepturile şi obligaţiile societăţii cedente, precum şi activele înstrăinate în cadrul procedurii de lichidare/faliment.   
   
Scutirea se acordă în limita impozitului pe profit datorat. În cazul în care, urmare aplicării scutirii, impozitul pe profit datorat este sub nivelul impozitul minim, contribuabilii sunt obligaţi la plata impozitului minim.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite