Braşov: Finanţare pentru alte două drumuri din Regiunea Centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Finanţare pentru alte două drumuri din Regiunea Centru
Braşov: Finanţare pentru alte două drumuri din Regiunea Centru

La Hanul Ciucului din Bixad se vor semna astăzi, începând cu ora 12.00 contractele de finanţare pentru două drumuri judeţene importante din Regiunea Centru.

Cele două drumuri din Reguiunea Centru care urmează să fie reabilitate sunt DJ 121 Covasna-Târgu Secuiesc şi DJ 123A Tuşnad-Sîncrăieni sunt cuprinse în Programul Operaţional Regional şi vor beneficia de peste 108 milioane lei fonduri nerambursabile. La evenimentul de astăzi vor participa Răzvan Murgeanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, preşedinţii Consiliilor Judeţene Harghita şi Covasna, Csaba Borboly şi Tamas Sandor, precum şi Simion Creţu, director general ADR Centru.

Potrivit cererii de finanţare nerambursabilă depusă de autoritatile din judeţul Covasna ar trebui reabilitate şi modernizate 17,1 kilometri din cadrul DJ 121, între localităţile Covasna şi Târgu Secuiesc, pentru a se îmbunătăţi legătura între DN 13E şi DN 11. În cadrul proiectului vor fi consolidate trei poduri şi vor fi construite un pod nou şi 46 de podeţe.

Se estimează ca timpul de parcurgere al acestei rute se va reduce semnificativ, în condiţiile în care va creşte cu cel putin 10 km/oră viteza medie de deplasare şi volumul de trafic va depăşi 2000 de vehicule în câţiva ani.

Finanţarea depusă de reprezentanţii judeţului Harghita propune reabilitarea si modernizarea a 14,6 kilometri din cadrul DJ 123A, care fac legătura între Tuşnad şi Sîncrăieni. În urma proiectului va creşte atractivitatea turistică a zonei, prin facilitarea accesului către zona balneară şi de agroturism din vecinatatea DN 12. La finalul lucrării viteza medie va creşte pe acest sector de drum cu peste 20km/oră. De asemenea, se aşteaptă atragerea a cel puţin cinci investiţii noi de mare amploare în zona şi înfiinţarea a circa 30 de noi structuri de primire agro-turistice, după finalizarea proiectului.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite