Răsturnare de situaţie în procesul avocatului Victor Teodorescu UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiica avocatului Teodorescu va fi audiata la Curtea de Apel Foto. arhivă
Fiica avocatului Teodorescu va fi audiata la Curtea de Apel Foto. arhivă

Judecătoarea Nicoleta Ţînţ, cea care până azi a instrumentat dosarul în care avocatul este acuzat că ar fi comandat uciderea soţiei sale, a depus la Curtea de Apel o declaraţie de abţinere. În consecinţă, de caz se va ocupa un alt judecător.

UPDATE ora 11.00 Procesul ar fi trebuit să continue azi, cu audierea fiicei avocatului, Oana Teodorescu, dar judecătoarea Nicoleta Ţînţ a depus o declaraţie de abţinere, care i-a fost admisă.

Ca urmare a acestei declaraţii, Curtea de Apel Braşov a încredinţat dosarul unui alt judecător şi a preschimbat termenul de zi pentru data de 17 octombrie, pentru ca noul magistrat desemnat să intrumenteze cauza să aibă timp să studieze dosarul.

Considerentul pentru care judecătoarea a depus declaraţia de abţinere este că ea s-a pronunţat anterior în acest dosar, când l-a condamnat pe ucigaşul Violetei Teodorescu, Erwin Preşmereanu, la 16 ani şi 8 luni închisoare, la care i-a adăugat un rest de pedeapsă de 2 ani pentru trafic de droguri.

Pentru următoarele termene de judecată, avocata lui Victor Teodorescu, Lorette Luca, intenţionează să  propună câţiva martori în apărare, pentru a demonstra nevinovăţia clientului ei.

Avocatul Victor Teodorescu este acuzat că ar fi pus la cale uciderea soţiei sale pentru a-i încasa prima de asigurare în valoare de 150.000 de euro. Procurorii au şi o probă solidă împotriva lui. La dosar există biletul în care Victor Teodorescu a scris toţi paşii şi comportamentul pe care trebuie să-i urmeze criminalul, respectiv Erwin Preşmereanu, când va intra peste soţia lui. Acesta a fost expertizat de două ori şi specialiştii au ajuns la o singură concluzie: scrisul îi aparţine avocatului.

Dacă în cazul lui Victor Teodorescu procesul continuă, nu acelaşi lucru se poate spune în ceea ce îl priveşte pe ucigaşul soţiei sale, Erwin Preşmereanu. Acesta a recunscut că a omorât-o pe doctoriţa Violeta Teodorescu şi a fost condamnat pentru crima din Noua la 16 ani şi 8 luni închisoare, la care i s-a  adăugat un rest de pedeapsă de 2 ani închisoare pentru trafic de droguri. Pe lângă pedeapsa primită, Erwin Preşmereanu va trebui să-i plătească Oanei Teodorescu şi daune, fiindcă tânăra s-a constituit parte civilă în dosar. Cuantumul daunelor va fi stabilit de instanţă la finalul procesului. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite