Brasov: Începe Festivalul Muzicii de Cameră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 28 iunie – 3 iulie va avea loc a XXXVII-a ediţie a Festivalului Muzicii de Cameră, organizat de Filarmonica Braşov.

Festivalul Muzicii de Cameră a devenit o adevărată tradiţie în oraşul de la Poalele Tâmpei. În cele şase zile de sărbătoare braşovenii au ocazia să asculte cele mai frumoase concerte. Pentru ei au fost pregătite concerte de vioară, de chitară clasică şi flaut, de pian, de vioară şi pian, flaut şi pian sau violoncel şi pian. Printre cei care vă vor încânta auzul se pot număra: maestrul I. Ionescu Galaţi ŞI Florin Ionescu Galaţi, concert maestrul Dănuţ Manea, cvartetul „Kronstaedter Flatus”, organistul Steffen Markus Schlandt, dirijorul Iulian Rusu, soprana Claudia Pop şi cvartetul „Gaudeamus”. Concertele vor avea loc în fiecare zi, de la ora 19.00, în curtea interioară a Primăriei, iar intrarea va fi liberă.

În acest an, festivalul va debuta cu orchestra de cameră a Filarmonicii Braşov care va fi dirijată de I. Ionescu Galaţi. Soliştii Florin Ionescu Galaţi şi Dănuţ Manea vor interpreta la vioară lucrări de Vivaldi şi Bach. Luni va avea loc un concert de flaut şi chitară clasică, iar în program vor fi interpretate lucrări de Rognoni, Telemann şi Locatelli. Marţi braşovenii se pot bucura de două concerte. De la ora 18.00, la Biserica Neagră va avea loc un concert de orgă interpretat de Steffen Markus Schlandt, iar de la ora 19.00, la Primăria Braşov va avea loc un concert extraordinar dirijat de maestrul Iulian Rusu. Miercuri puteţi asculta Cvartetul de fagoţi al Filarmonicii care vor interpreta lucrpri de Brown, Piazzolla şi Bizet, joi puteţi asculta un concert de flaut şi pian, dar şi unul de violoncel şi pian. Festivalul Muyicii de Cameră din acest an se va încheia vineri cu un concert de vioară, urmat de un program susţinut de cvartetul „Gaudeamus”.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite