Festival de dans popular maghiar la Tărlungeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul va avea loc la Tărlungeni Foto. Adevărul
Festivalul va avea loc la Tărlungeni Foto. Adevărul

Serviciul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din cadrul Centrului Cultural Reduta vă invită sâmbătă, începând cu ora 15.00, la „Festivalul dansului popular maghiar din Ţara Bârsei", ediţiea a VII-a. Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală „Apáczai Csere János" şi Primăria Tărlungeni. 

Acum şapte ani, la prima ediţie, tot comuna Tărlungeni a fost gazda acestui Festival, la care au participat 7 formaţii de dansuri. În acest an după, ce acest eveniment a fost găzduit, pe rând, de localităţile Apaţa, Budila, Ormeniş, Săcele şi Racoş, Festivalul se întoarce la Casa de Cultură din Tărlungeni.  Anul acesta, la eveniment vor participa 24 de formaţii de dansuri populare de copii, liceeni, studenţi şi adulţi din judeţul Braşov, circa  400-430 de dansatori şi lăutari.

Evenimentul este o sărbătoare foarte importantă a comunităţii maghiare din judeţul Braşov pentru păstrarea obiceiurilor tradiţionale a comunităţii, un prilej de întâlnire şi un schimb de experienţă între formaţiile prezente la eveniment.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite