Braşov: Festival de film istoric la Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Festival de film istoric la Râşnov
Braşov: Festival de film istoric la Râşnov

Cinefilii vor avea parte de trei zile pline. Aflat la prima ediţie, festivalul de film va oferi filme istorice vechi şi noi, expoziţii şi lansări de carte pe teme istorice şi o petrecere retro într-o hală industrială.

Filmele care vor rula la Râşnov sunt grupate în trei secţiuni: Spadă, Seceră şi Ciocan. Vineri, după deschiderea oficială a festivalului, care va avea loc la ora 10.30, în Sala de spectacole din localitate, vor rula filme istorice. Vor fi prezentate doar pelicule care au fost turnate la Râşnov şi s-au bucurat de succes. „Dacii“, „Ştefan cel Mare“, „Columna“ şi „Vlad Ţepeş“ sunt câteva dintre filmele de care se pot bucura râşnovenii şi turiştii, în prima seară a manifestării.

Sâmbăta comunistă
Ziua de sâmbăta este dedicată filmelor care au fost premiate la Cannes, şi anume „Pâdurea spânzuraţilor“ şi „Răscoala“. Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ vor veni la Râşnov pentru a le povesti spectatorilor despre importanta ieşire a României la Cannes din 1965, când pelicula „Pădurea Spânzuraţilor“ a obţinut primul mare premiu internaţional pentru cinematografia românească.

Party cu decreţei

Seara va fi încheiată cu o petrecere „comunistă“, organizată într-o hală industrială din Râşnov, la care se va intra pe baza cărţii de identitate. Vor fi acceptaţi doar „decreţeii“ sau cei care au asupra lor un obiect care să amintească de perioada comunistă. „Obiectul bilet de intrare“ va reprezenta, de fapt, o donaţie facută de participanţii la petrecere pentru un muzeu al  comunismului pe care organizatorii doresc să îl deschidă în viitorul apropiat. „La petrecere se bea sirop cu apă, bere Ciucaş şi se vor degusta conserve de peşte şi parizer cu pâine neagră, aşa cum era pe vremea comunistă“, a spus Adrian Veştea, primarul Râşnovului.

Filme şi în Cetate

Ultima seară este dedicată imaginii comunismului în cinematografia românească. Cinefilii vor putea vedea „Videograme din revoluţie“, „Născuţi la comandă“ şi alte pelicule care au avut ca temă diferite momente din viaţa pe timpul comuniştilor.

În fiecare seară, de la ora 20.30, în grădina Cetăţii Râşnov vor rula  „Nemuritorii“, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“, respectiv „Mihai Viteazu“. Intrarea la festival este gratuită.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite