Braşov: Fără lapte şi corn în şcolile braşovene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Fără lapte şi corn în şcolile braşovene
Braşov: Fără lapte şi corn în şcolile braşovene

Un litigiu între firmele distribuitoare blochează proiectul. Elevii braşoveni vor primi doar laptele din programul „Cornul şi laptele“, pentru că una dintre firmele de panificaţie a contestat în instanţă rezultatele  licitaţiei.

În timp ce firmele se ceartă, elevii şi părinţii braşoveni au de suferit. Cornurile şi laptele distribuite în şcolile din toată ţara nu au ajus şi la Braşov, pentru că firmele şi-au pus beţe în roată la licitaţie.

După ce licitaţia pentru distribuirea cornului a fost câştigată de o firmă din Braşov, o alta, din Sfântul Gheorghe,  a contestat rezultatul acesteia. Aşa a ajuns firma braşoveană să se împotrivească la rândul ei, direct în intsanţă, deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), care era favorabilă celei din Sfântu Gheorghe.

Sperăm că problema va fi până la urmă rezolvată, iar dacă contractul cu laptele va fi semnat astăzi, va începe distribuirea laptelui şi mâine, dar fără corn. Firma vrea un termen de plată fix, pe care eu nu-l pot promite având în vedere bugetul mic de la Consiliul Judeţean şi atunci nu aş face altceva decât să mă încarc cu penalizări. Din păcate, singurii care au de suferit sunt copiii“, ne-a spus Emil Cirica, directorul executiv al Direcţiei de Investiţii din cadrul Consiliului Judeţean Braşov.

Elevi şi părinţi nemulţumiţi

Elevii vin în fiecare zi la şcoală cu sandvişuri puse de părinţi, mai ales de când au fost eliminate şi chioşcurile din vecinătatea instituţiilor de învăţământ. Pacheţelele puse de părinţi sunt ideale pentru copii, dar cei care nu-şi permit acest lucru au de suferit cel mai mult.

Unora dintre colegi nu le-a plăcut cornul şi laptele, dar cum unii nu aveau sandviş le-a prins foarte bine. Şi mie mi s-a întâmplat de foarte multe ori. Îmi pare rău că nu-l mai avem“, ne-a spus Sabina Irina Grecu, elevă în clasa a III-a la Şcoala Generală nr. 5 din Braşov. Profesorii sunt de părere că interesele personale nu ar trebui să conteze atunci când vine vorba de copii. Nici părinţii nu sunt foarte mulţumiţi de situaţie.

E destul de greu şi de scump să-i pun sandviş, dar nu mă plâng eu, care am numai un copil. Sunt alţii cu câte patru copii, care efectiv nu au cu ce să le pună pachet copiilor“, a spus Simona Petcu(33 de ani), mămica unei eleve de la Şcoala Generală nr. 5.

Indiferent de interesele producătorilor, programul guvernamental venea în sprijinul părinţilor“. – Georgeta Martin, învăţătoare la Şcoala Geneală nr. 5, Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite