Făgăraşul, lăsat fără apă caldă de restanţele la plata subvenţiei de către Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Făgărăşenii au fost lăsaţi fără apă caldă şi căldură, din cauza datoriilor înregistrate de furnizorul de agent termic, Ecoterm, către furnizorul de gaz.

„Subvenţia pe care Guvernul trebuia să o dea în ultimii ani, de fiecare dată a fost mereu cu câte un procent mai puţin. Aşa se face că, în ultimii 4 ani, s-a strâns o datorie de 19 miliarde de lei vechi pe care Guvernul va trebui să o plătească regiei Ecoterm. Neplata acestor sume a dus Ecotermul în situaţia de a nu plăti facturile către GDF Suez şi în acest moment populaţia Făgăraşului este lipsită de agentul termic", a declarat primarul Făgăraşului, Sorin Mănduc, pentru bzf.ro.
Veştile rele nu se opres, însă, aici. Prin eliminarea subvenţiilor, facturile la încălzire pentru cei care sunt branşaţi la sistemul centralizat vor creşte cu 60%. Cu toate acestea, făgărăşenii se pare că nu vor fi afectaţi. De două luni, aceştia plătesc gigacaloria la preţ integral. „La noi, în Făgăraş, acest lucru s-a pus în practică pentru că noi ştiam că statul nu mai subvenţionează gigacaloria şi bugetul local nu are posibilitatea să susţină ceea ce nu subvenţionează statul şi atunci s-a luat hotărârea, în Consiliul Local, începând cu luna aprilie, ca făgărăşenii să plătească 90% din preţul de cost al gigacaloriei, adică în iarna asta au plătit 160 de lei pe gigacalorie, iar din iarna viitoare vor plăti 252 de lei pe gigacalorie", a precizat directorul regiei Ecoterm, Dumitru Şandru, pentru bzf.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite