Braşov: Calea ferată dintre Făgăraş şi Sibiu, blocată de trei luni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La peste trei luni de la avarierea podului de la Porumbacu, care a dus la perturbarea gravă a transportului feroviar dintre Făgăraş şi Sibiu, Ministerul Transporturilor nu a făcut aproape nimic pentru rezolvarea problemei.


Prefectura Braşov a făcut mai multe demersuri, momentan fără succes, pe lângă Ministerul Transporturilor, pentru urgentarea reabilitării podului de peste pârâul Cârţişoara. Vă reamintim că, din cauza precipitaţiilor torenţiale produse în noaptea de 12-13 iulie 2009, podul de cale ferată de peste acest curs de apă, situat la Km 99+400 de pe magistrala de cale ferată 200 Braşov-Arad-Curtici, a fost deteriorat. Acest incident a generat întreruperea circulaţiei între staţiile Porumbacu şi Arpaş, ambele localităţi din judeţul Sibiu.

Iniţial, de la data incidentului, până pe 20 august 2009, pentru trenurile de persoane de pe ruta Braşov-Sibiu s-a făcut transbordarea pasagerilor cu mijloace auto între cele două staţii CFR, iar începând de pe 21 august 2009 s-a decis ca transbordarea să înceteze. În plus, trenurile de rang superior accelerate şi rapide au fost deviate pe alte rute sau au fost limitate. Din estimările făcute de specialişti valoarea lucrărilor se ridică la 7.500.000 lei.

„Ca urmare a acestui fapt, locuitorii municipiului Făgăraş au posibilităţi limitate de a se deplasa către Sibiu, cei mai afectaţi fiind elevii şi studenţii care urmează cursuri în oraşul din judeţul vecin. Am discutat cu reprezentanţii Regionalei CFR Braşov, care au promovat un proiect de hotărâre de Guvern pentru alocarea sumelor necesare pentru efectuarea acestui proiect din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului. La rândul nostru am transmis o adresă către Ministerul Transporturilor pentru a solicita ca această investiţie să fie urgentată”, a declarat subprefectul Braşovului, Emil Niţă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite