FOTOREPORTAJ: Cu căpriţa prin Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul de colindători a luat la rând pieţele din Braşov
Grupul de colindători a luat la rând pieţele din Braşov

Zeci de colindători au invadat străzile Braşovului, pentru a vesti Naşterea Domnului. Prin pieţe, pe la magazine, sau pur şi simplu pe stradă colindătorii trec gălăgioşi pentru a răspândi bucuria.

Braşovenii îi primesc cu zâmbetul pe buze şi le oferă bani. Cei mai tineri îi privesc ca pe nişte ciudaţi, care mai păstează, încă, o datină uitată în zilele noastre.

Oamenii se opresc curioşi şi le oferă bani

Asta au învăţat să facă din moşi strămoşi, chiar dacă le-au apărut cutele pe faţă şi anii i-au împovărat. Unii dintre ei sunt trecuţi de 50 de ani, dar încă se mai alătură celor tineri, pentru a trăia bucuria colindului. Vin de la zeci de kilometri depărtare şi parcurg ţara în lung şi lat colindând.

Colindătorii sunt foarte gălăgioşi

„Braşovenii ne-au primit foarte frumos. Venim tocmai de la Suceava, am plecat ieri-seară. Mergem de foarte mulţi ani şi colindăm toată ţara. Asta este datina noastra, ne unim în fiecare an şi ne punem în slujba colindelor de Crăciun", a spus Vasile Iordache, 53 de ani, liderul grupului.

Unii dintre colindători au peste 50 de ani

Îmbrăcaţi în culori pestriţe şi foarte gălăgioşi colindătorii dansează pe lângă „căpriţă", bat în tobe şi chiue cât îi ţin puterile. Capra, personajul principal, adună în jurul ei colindătorii, care strigă extaziaţi, tropăind, „ţac, ţac, ţac, căpriţă, ţac".

Colindătorii parcurg întreaga ţară pentru a păstra datina
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite